Karviaispiiras kermavaahdon kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660050/landscape16_9/515/290/db577ef7b10f96f6f4622a8433f57862/Co/karviaiset-2332.jpg)
Karviaispiiras vie ajatukset maalle, vanhoihin hyviin aikoihin. Piiraan raikkaan hapan maku päättää loistavasti tuhdin liha-aterian. Piirastaikinan voi korvata murotaikinalla.
6-8 annosta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 125 g kylmää voita tai margariinia
- 2 rkl kylmää vettä
- 1 muna
- 1 litra huuhdeltuja ja puhdistettuja karviaisia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
1. Mittaa jauhot yleiskoneen kulhoon ja lisää voi pieninä kuutioina. Sekoita noin 10 sekuntia, kunnes seos on murumaista. Lisää muna ja vesi ja sekoita noin 200 sekuntia, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
2. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Kaada päälle karviaiset. Sekoita sokeri ja perunajauhot ja kaada karviaisten päälle.
3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka