Karviaispiiras kermavaahdon kera
Karviaispiiras vie ajatukset maalle, vanhoihin hyviin aikoihin. Piiraan raikkaan hapan maku päättää loistavasti tuhdin liha-aterian. Piirastaikinan voi korvata murotaikinalla.
6-8 annosta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 125 g kylmää voita tai margariinia
- 2 rkl kylmää vettä
- 1 muna
- 1 litra huuhdeltuja ja puhdistettuja karviaisia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
1. Mittaa jauhot yleiskoneen kulhoon ja lisää voi pieninä kuutioina. Sekoita noin 10 sekuntia, kunnes seos on murumaista. Lisää muna ja vesi ja sekoita noin 200 sekuntia, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
2. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Kaada päälle karviaiset. Sekoita sokeri ja perunajauhot ja kaada karviaisten päälle.
3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti