Karviaismarja-muropiirakka
Karviaismarjat sopivat myös piirakkaan, jossa hapan ja makea kohtaavat. Tee piirakka kauramurotaikinasta, jonka kuitu imee karviaisista tulevaa kosteutta. Jos karviaisia ei ole, tee piirakan täyte kirsikoista.
Ainekset
- 1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija noin 20 cm
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte
- noin 3 dl karviaismarjoja
- ½-1 dl sokeria tai hillosokeria
- 3 rkl perunajauhoja
Pinnalle
- kananmunaa voiteluun
- mantelilastuja
- raesokeria
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Ota taikina sulamaan noin ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä toinen sulanut kauramurotaikinalevy pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle karviaiset ja ripottele sekaan sokeri-jauhoseosta.
Kaaviloi paketin toisesta levystä piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia