Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karpalo-valkosuklaiset sydämet

Julkaistu 04.04.2013 12:52

Loihdi joulupöytään maukkaita sydämiä karpaloista, valkosuklaasta ja valmiista taikinalevyistä.

n. 10 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Torttu-, Voi- tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)

Päälle

  • tomusokeria

Täyte kypsälle tortulle

  • 2 dl kuivattuja karpaloita (tai puolukoita tai mustikoita)
  • ½ dl rommia (tai punssia tai marjalikööriä)
  • 1 tlk vaahtoutuvaa kermavalmistetta (Flora vispi 20%) tai kuohukermaa
  • 100 g valkoista suklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa, voi olla laktoositon (250 g)

Valmistusohje

Myllyn Paras Voitaikina on valmistettu voihin, joka on vähälaktoosista ja Torttutaikina on valmistettu kasvimargariiniin, joka on laktoositonta. Joululeivontaan sopii myös Lehtitaikina. Se on kaulittu ohuemmaksi ja siitä syntyy kätevästi esim. pasteijoita tai muita pikkuherkkuja, joissa kuoritaikinan ei haluta olevan kovin paksu.

Valmiit taikinalevyt ovat hyvin lehteviä ja niihin on saatu koneellisesti yli 100 kerrosta, siksi ne kohoavat kauniisti paistettaessa.

1. Ota taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai leikkaa sydämet pahvisella sydänmuotilla terävää veistä apuna käyttäen. Reunapaloista voit ottaa koristeeksi pikkusydämiä tai muita kuvioita.

2. Paista lehteviksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia.

Valmista täyte:

Laita kuivatut marjat maustumaan rommiin.

Valmista valkosuklaarahka: kuumenna mikrossa ½ dl kermaa ja sekoita kiehuvaan kermaan suklaapalat sulamaan, tarvittaessa lämmitä muutama sekunti lisää. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaakerma ja rahka nauhana joukkoon.

Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja laita niiden väliin maustuneita marjoja ja valkosuklaarahkaa ennen tarjoilua.

Sihtaa valmiiden leivosten päälle tomusokeria.

VINKKI: Voit käyttää kuivattujen maustuneiden marjojen tilalla tuoretta marjasosetta tai -hilloa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

JuhlakääretorttuHedelmärahkatorttu tai -leivoksetValkosuklaa-tonttukakkuSuklaa-kookos-limetorttuYstävänpäivän suklaaleivoksetJuhlakääretorttu
SuklaatorttuYstävänpäiväLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Isänpäivän suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Klassinen suklaatorttu

  • 21.02.201315:12
    Jälkiruoat

    Suklaakuorrutettu suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Marsipaanitorttu suklaalla

  • 21.02.201315:09
    Jälkiruoat

    Kuorrutettu suklaatorttu