Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karlsbader-sarvet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

n. 20 kpl

  • 25 g hiivaa
  • 100 g voisulaa
  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • n. 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 100 g raastettua mantelimassaa
  • 1 dl omenasosetta
  • 1 kanamuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja kerma, kuumenna 37-asteiseksi ja liuota hiiva nesteeseen. Työstä mukaan sokeri, suola, muna ja lopuksi jauhot kunnes saat notkean taikinan. Vaivaa, peitä ja kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Kaulitse kaksi pyöreää levyä ja ota niistä ”torttupaloja” taikinapyörällä. Laita jokaiselle palalle nokare omenasosetta sekä mantelimassaa leveään päähän ja kääri kokoon sarviksi. Laita pellille leivinpaperille, kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Penslaa vatkatulla munalla, paista 8-10 minuuttia.

Karlsbader-taikinassa on hieman enemmän voita ja munia kuin tavallisessa vehnätaikinassa. Jos haluat sarviin vaihtelua, voit kuorruttaa ne vesitilkkaan sekoitetulla tomusokerilla.

Lisää aiheesta:

KahvikranssiKahvisarvet marmeladillaKahvisarvetMantelisarvetMantelisydämetKahvisarvet hillolla tai hunajalla
SarvetKasvisruokaBrunssiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sarvet
  • 18.02.201300:00
    Brunssi

    Kahvisarvet marmeladilla

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Kahvisarvet

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Karlsbader-sarvet

  • 17.04.201310:04
    Täytetty sämpylä

    Parmankinkkucroissantit uppomunalla ja Gruyere-juustolla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaissarvi