Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karitsanlihapullapata oluella

Karitsanlihapullat aateloidaan herkullisella kastikkeella.
Karitsanlihapullat aateloidaan herkullisella kastikkeella. Jyri Ojaluoma
Julkaistu 15.04.2025 14:27

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa ja korianteria
  • paistamiseen öljyä

Tomaattikastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 300 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 1–2 dl vehnäbock olutta esimerkiksi Hailuodon panimon vehnäbock
  • 1/2 dl tomaattisosetta
  • 2 rkl tummaa ruokosokeria
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria maun

Lisäksi

  • fetajuustoa
  • hienonnettua korianteria
  • murskattua cashew-pähkinää

Valmistusohje

  1.  Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja mausteet öljyssä pannulla pehmeiksi. Laita seos kulhoon ja anna hieman jäähtyä. Lisää jauheliha sekä suola, pippuri ja yrtit. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Karitsanlihapullapata oluella on osa Pienpanimoliiton puheenjohtajan Jyri Ojaluoman olut ruoanlaitossa -pääsiäismenuta, joka esiteltiin Huomenta Suomessa huhtikuussa 2025.

  • Pyörittele mureketaikinasta pieniä lihapullia ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai paista öljyssä pannulla käännellen.

  • Valmista kastike. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää joukkoon hienonnettu punasipuli ja murskattu valkosipulinkynsi. Kuullota muutama minuutti. Pilko ja lisää joukkoon kirsikkatomaatit. Lisää desi vettä, olut, tomaattisose ja mausteet kattilaan. Anna kastikkeen kiehua 10–15 minuuttia.

  • Painele tomaatteja haarukalla hieman murskaksi ja nostele kastikkeen joukkoon lihapullat. Anna vielä muhia 10-15 min miedolla lämmöllä. Ripottele annoksen päälle murskattua cashew-pähkinää, fetajuustoa ja hienonnettua korianteria.

  • Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Romainesalaattitacot nyhtökauralla ja munasalaatilla, Iinan reseptiGrillimestarit: Vuohella ratsastajan kirjolohiGrillimestarit: Koko kesän juhannuskirjolohi ja lisukkeetLihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaanBroccoli-pinaattipullatGrillattuja kampasimpukoita ja scampeja kahden kastikkeen kera
    KaritsaaPääsiäinenLammaslihapullatLammaspataHuomenta SuomiPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Karitsaa
    • 15.4.14:27
      Pääsiäinen

      Karitsanlihapullapata oluella

    • 06.04.202014:25
      Pääsiäinen

      Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

    • 15.04.201913:54
      Hellapoliisi

      Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi

    • 27.03.201810:41
      Hellapoliisi

      Karitsakebakot

    • 23.03.201608:01
      Pääsiäinen

      Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa