Isää hemmotellaan isänpäivänä maistuvilla karitsankyljyksillä. Mausteeksi syntyy ihastuttavan kaunis puolukkainen maustevoi. Hurmaavan reseptin laati Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.
4 annosta
- 16 karitsankyljystä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- ½ dl öljyä
- 5 valkosipulinkynttä
- ½ dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (persiljaa, timjamia ja rosmariinia)
- öljyä/voita paistamiseen
Palsternakkapyree
- 600g palsternakkaa
- 100 g jauhoperunaa
- 5 dl maitoa
- 2 rkl voita
- 1/2 tl suolaa
Puolukkavoi
- 1 dl puolukkaa
- 100 g pehmeää voita
- ½ dl pekaanipähkinöitä
- 1 tl rosépippuria rouhittuna
Valmistusohje
Valmista ensin maustevoi sekoittamalla pehmeään voihin survotut puolukat, paahdetut ja rouhitut pähkinät sekä rosépippurit. Kääräise kelmuun tangoksi ja anna jähmettyä pakkasessa tai jääkaapissa. Leikkaa puolukkavoitangosta siivuja lampaankyljysten päälle.
Taputtele kyljykset kuiviksi. Suolaa ja pippuroi molemmin puolin. Lisää öljyn joukkoon kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, ja hienonnetut yrtit. Kaada marinadi kyljyksille ja anna maustua vähintään 1 tunti tai yön yli.
Paista keskikuumalla pannulla öljy-voiseoksessa haluttuun kypsyyteen 2–4 minuuttia per puoli.
Valmista palsternakkapyree. Kuori ja pilko palsternakat sekä peruna. Keitä ne kypsiksi maidossa hiljaisella tulella noin 20 minuuttia. Kaada maito talteen. Lisää voi ja soseuta sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää maitoa kunnes koostumus mieluinen. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!