Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karitsankyljykset, palsternakkapyreetä ja puolukkavoi

MTV
Julkaistu 09.11.2017 07:15

MTV LIFESTYLE

4 annosta

  • 16 karitsankyljystä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ½ dl öljyä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • ½ dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (persiljaa, timjamia ja rosmariinia)
  • öljyä/voita paistamiseen

Palsternakkapyree

  • 600g palsternakkaa
  • 100 g jauhoperunaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • 1/2 tl suolaa

Puolukkavoi

  • 1 dl puolukkaa
  • 100 g pehmeää voita
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 1 tl rosépippuria rouhittuna

Valmistusohje

Valmista ensin maustevoi sekoittamalla pehmeään voihin survotut puolukat, paahdetut ja rouhitut pähkinät sekä rosépippurit. Kääräise kelmuun tangoksi ja anna jähmettyä pakkasessa tai jääkaapissa. Leikkaa puolukkavoitangosta siivuja lampaankyljysten päälle.

Taputtele kyljykset kuiviksi. Suolaa ja pippuroi molemmin puolin. Lisää öljyn joukkoon kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, ja hienonnetut yrtit. Kaada marinadi kyljyksille ja anna maustua vähintään 1 tunti tai yön yli.

Paista keskikuumalla pannulla öljy-voiseoksessa haluttuun kypsyyteen 2–4 minuuttia per puoli.

Valmista palsternakkapyree. Kuori ja pilko palsternakat sekä peruna. Keitä ne kypsiksi maidossa hiljaisella tulella noin 20 minuuttia. Kaada maito talteen. Lisää voi ja soseuta sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää maitoa kunnes koostumus mieluinen. Mausta suolalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Karitsan sisäfileetä, uunijuureksia, vuohenjuustovaahtoa ja punaviini-puolukkakastiketta, Iinan reseptiMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretLihansyöjät: PoropaistiJänis kermakastikkeessaRiistanmakuiset porsaankyljyksetFenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukat
IsänpäivämaustevoiRuoanlaittoHuomenta SuomiPääruoatLiharuoka

Isää hemmotellaan isänpäivänä maistuvilla karitsankyljyksillä. Mausteeksi syntyy ihastuttavan kaunis puolukkainen maustevoi. Hurmaavan reseptin laati Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.

Tuoreimmat aiheesta

Isänpäivä
  • 04.11.201908:21
    Voileipäkakku

    Kasvisvoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku

  • 04.11.201908:16
    Voileipäkakku

    Lohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku

  • 09.11.201707:15
    maustevoi

    Karitsankyljykset, palsternakkapyreetä ja puolukkavoi

  • 14.01.201610:20
    Pannacotta

    Timjamipannacotta

  • 11.02.201615:39
    Leivokset

    Smoothie-leivokset