Karitsankruunu ja béarnaisekastike
4:lle hengelle
- 1 karitsan ulkofilee luineen
- ½ ranskanleipä
- tilkka öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- paistinarua
Béarnaisekastike
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 ½ dl valkoviiniä
- 2 salottisipulia
- 5 valkopippuria
- rakuunan oksia
- 6 keltuaista
- 300 g voita
- ½ sitruuna
- tuoretta rakuunaa, timjamia ja persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa ranskanleivästä kermaviilipurkin kokoinen pyöreä pala. Putsaa fileestä kalvot pois. Mausta karitsanfilee suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti molemmin puolin fileeseen väriä kuumalla pannulla. Paahda myös leipäpala pannulla nopeasti. Kääri filee leivän ympärille kruunuksi. Leivän tehtävä on tukea fileetä, jotta se pysyy kruunun muotoisena. Sido kruunu paistinarulla kiinni ja paista uunissa 180°c:ssa noin 12 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja poista leipäpala sekä paistinaru. Tarjoile béarnaisekastikkeen kera.
Laita etikka, viini, pippuri, leikattu sipuli ja rakuunan oksat kattilaan. Keitä kunnes jäljellä on puolet. Siivilöi puhtaaseen kylmään kattilaan. Erottele kattilaan keltuaiset ja sulata voi toisessa kasarissa. Vatkaa keltuaisviini. Seosta vesihauteessa kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Ota pois lämmöltä ja kaada huoneenlämpöinen sula voi joukkoon ohuena nauhana. Mausta lopuksi leikatuilla yrteillä ja sitruunanmehulla. Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti