Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karitsankruunu ja béarnaisekastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4:lle hengelle

  • 1 karitsan ulkofilee luineen
  • ½ ranskanleipä
  • tilkka öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • paistinarua

Béarnaisekastike

  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 2 salottisipulia
  • 5 valkopippuria
  • rakuunan oksia
  • 6 keltuaista
  • 300 g voita
  • ½ sitruuna
  • tuoretta rakuunaa, timjamia ja persiljaa

Valmistusohje

Leikkaa ranskanleivästä kermaviilipurkin kokoinen pyöreä pala. Putsaa fileestä kalvot pois. Mausta karitsanfilee suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti molemmin puolin fileeseen väriä kuumalla pannulla. Paahda myös leipäpala pannulla nopeasti. Kääri filee leivän ympärille kruunuksi. Leivän tehtävä on tukea fileetä, jotta se pysyy kruunun muotoisena. Sido kruunu paistinarulla kiinni ja paista uunissa 180°c:ssa noin 12 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja poista leipäpala sekä paistinaru. Tarjoile béarnaisekastikkeen kera.

Laita etikka, viini, pippuri, leikattu sipuli ja rakuunan oksat kattilaan. Keitä kunnes jäljellä on puolet. Siivilöi puhtaaseen kylmään kattilaan. Erottele kattilaan keltuaiset ja sulata voi toisessa kasarissa. Vatkaa keltuaisviini. Seosta vesihauteessa kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Ota pois lämmöltä ja kaada huoneenlämpöinen sula voi joukkoon ohuena nauhana. Mausta lopuksi leikatuilla yrteillä ja sitruunanmehulla. Tarjoile välittömästi.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin kana-kasviskrepitKotitekoinen maksapateePorsaanleike & limettivoiShepherd´s pie lampaanjauhelihastaLammaslihapullat ja kiivikastikeMunakoisovuoka melanzane ja tomaattikastike
KaritsaaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Karitsaa
  • 15.4.14:27
    Pääsiäinen

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 15.04.201913:54
    Hellapoliisi

    Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi

  • 27.03.201810:41
    Hellapoliisi

    Karitsakebakot

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa