Karitsan paahtopaistia ja tomaattista linssimuhennosta
Ainekset
- 4 karitsan paahtopaistia
- 1 valkosipulinkynsi
- hieman tuoretta rosmariinia ja timjamia
- 2 tl dijonsinappia
- 0,5 dl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Tomaattinen linssimuhennos
- 2 dl vihreitä linssejä
- 1 porkkana
- 2 salottisipulia
- 2 siivua pekonia
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 tomaattia
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl tomaattimehua
- n. 3 dl lihalientä
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Liota linssit kylmässä vedessä yön yli. Valuta ja keitä ne kypsiksi. Huuhtele linssit viileän veden alla.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi porkkana. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon, poista tomaateista sisus ja kuutioi ne. Hienonna pekoni siivuiksi ja kuullota se pannulla. Lisää mukaan sipulit, valkosipuli ja porkkana tilkassa öljyä. Lisää mukaan linssit.
Kuullota hetki ja lisää mukaan valkoviini tomaattimehu sekä tomaattikuutiot. Lisää lihalientä sen verran että muhennos on kosteaa. Anna hautua noin 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Hienonna rosmariini, timjami ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita ne sinapin ja öljyn kera. Paista karitsan paisteihin kaunis väri pannulla ja laita ne uunipellille. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Sivele pintaan sinappi-yrtti seosta ja paista uunissa noin 12 minuuttia 180-asteessa tai kunnes sisälämpötila on 50-astetta. Anna paistien levätä hetki ennen tarjoilua.
Lusikoi linssimuhennosta lautasille ja leikkaa paistit muhennoksen päälle. Koristele ruoka tuoreella rucolalla joka on maustettu oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike