Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karitsan paahtopaistia ja tomaattista linssimuhennosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 karitsan paahtopaistia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • hieman tuoretta rosmariinia ja timjamia
  • 2 tl dijonsinappia
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Tomaattinen linssimuhennos

  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 porkkana
  • 2 salottisipulia
  • 2 siivua pekonia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 tomaattia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl tomaattimehua
  • n. 3 dl lihalientä
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Liota linssit kylmässä vedessä yön yli. Valuta ja keitä ne kypsiksi. Huuhtele linssit viileän veden alla.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi porkkana. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon, poista tomaateista sisus ja kuutioi ne. Hienonna pekoni siivuiksi ja kuullota se pannulla. Lisää mukaan sipulit, valkosipuli ja porkkana tilkassa öljyä. Lisää mukaan linssit.

Kuullota hetki ja lisää mukaan valkoviini tomaattimehu sekä tomaattikuutiot. Lisää lihalientä sen verran että muhennos on kosteaa. Anna hautua noin 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna rosmariini, timjami ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita ne sinapin ja öljyn kera. Paista karitsan paisteihin kaunis väri pannulla ja laita ne uunipellille. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Sivele pintaan sinappi-yrtti seosta ja paista uunissa noin 12 minuuttia 180-asteessa tai kunnes sisälämpötila on 50-astetta. Anna paistien levätä hetki ennen tarjoilua.

Lusikoi linssimuhennosta lautasille ja leikkaa paistit muhennoksen päälle. Koristele ruoka tuoreella rucolalla joka on maustettu oliiviöljyllä.

Lisää aiheesta:

Nappaa helpot ruokavinkit – Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan herkullisia arkiruokiaBurgundin pataUlkofileevartaat ja linssisalaattiPaistettua maksaa, juureksia ja pekoni-kapriskastikettaJuustocurry herneiden keraKyljykset osso bucon tapaan
PaahtopaistiGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Paahtopaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt paahtopaistikääröt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paahtopaistia ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera