Karitsakebakot
Karitsanliha on mietoa ja herkullista, ja juuri tästä syystä nämä pääsiäiseen sopivat karitsakebakot maistuvatkin koko perheelle. Karitsanlihaa löydät varmimmin kaupan pakastealtaasta, ja lihan voi valmistaa kypsentämällä joko pannulla tai uunissa. Tarjoa seuraksi nopeasti valmistuva, herkullinen couscouslisäke.
Ainekset (3–4 annosta)
- 400 g karitsanjauhelihaa
- 2 vartta kevätsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen paprika pieninä kuutioina
- 2 tl cajunmaustetta
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Couscouslisäke
- 4 dl vettä
- ½ rkl kasvisfondia
- 4 dl couscousia
- 3 tomaattia
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 1 ruukkua minttua
- 200 g fetajuustoa
- 1 limen mehu
- mustapippuria myllystä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 dl vihreitä oliiveja
Valmistusohje
Laita karitsanjauheliha kulhoon ja hienonna joukkoon kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää cajunmauste, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pyörittele tasakokoisia soikioita ja kypsennä pannulla oliiviöljyssä käännellen tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Valmista couscouslisäke.
Kiehauta vesi ja kasvisfondi. Sammuta levy ja lisää couscous. Anna seoksen seistä muutama minuutti. Sekoita jyvät irtonaisiksi. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu ja murusta fetajuusto. Sekoita muiden ainesten joukkoon.
Purista joukkoon limen mehu ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Valuta joukkoon oliiviöljy. Lisää lopuksi oliivit kokonaisina tai viipaleina ja sekoita ainekset.
Tarkista maku. Tarjoa karitsakebakoiden seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi