Karitsakebakot

hellapoliisikebab
Hellapoliisi/Kati Jaakola

Karitsanliha on mietoa ja herkullista, ja juuri tästä syystä nämä pääsiäiseen sopivat karitsakebakot maistuvatkin koko perheelle. Karitsanlihaa löydät varmimmin kaupan pakastealtaasta, ja lihan voi valmistaa kypsentämällä joko pannulla tai uunissa. Tarjoa seuraksi nopeasti valmistuva, herkullinen couscouslisäke.

Ainekset (3–4 annosta)

  • 400 g karitsanjauhelihaa
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen paprika pieninä kuutioina
  • 2 tl cajunmaustetta
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Couscouslisäke

  • 4 dl vettä
  • ½ rkl kasvisfondia
  • 4 dl couscousia
  • 3 tomaattia
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1 ruukkua minttua
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 limen mehu
  • mustapippuria myllystä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vihreitä oliiveja

Valmistusohje

Laita karitsanjauheliha kulhoon ja hienonna joukkoon kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää cajunmauste, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pyörittele tasakokoisia soikioita ja kypsennä pannulla oliiviöljyssä käännellen tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.

Valmista couscouslisäke.

Kiehauta vesi ja kasvisfondi. Sammuta levy ja lisää couscous. Anna seoksen seistä muutama minuutti. Sekoita jyvät irtonaisiksi. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu ja murusta fetajuusto. Sekoita muiden ainesten joukkoon.

Purista joukkoon limen mehu ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Valuta joukkoon oliiviöljy. Lisää lopuksi oliivit kokonaisina tai viipaleina ja sekoita ainekset.

Tarkista maku. Tarjoa karitsakebakoiden seurana.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja