Karitsakebakot
Karitsanliha on mietoa ja herkullista, ja juuri tästä syystä nämä pääsiäiseen sopivat karitsakebakot maistuvatkin koko perheelle. Karitsanlihaa löydät varmimmin kaupan pakastealtaasta, ja lihan voi valmistaa kypsentämällä joko pannulla tai uunissa. Tarjoa seuraksi nopeasti valmistuva, herkullinen couscouslisäke.
Ainekset (3–4 annosta)
- 400 g karitsanjauhelihaa
- 2 vartta kevätsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen paprika pieninä kuutioina
- 2 tl cajunmaustetta
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Couscouslisäke
- 4 dl vettä
- ½ rkl kasvisfondia
- 4 dl couscousia
- 3 tomaattia
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 1 ruukkua minttua
- 200 g fetajuustoa
- 1 limen mehu
- mustapippuria myllystä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 dl vihreitä oliiveja
Valmistusohje
Laita karitsanjauheliha kulhoon ja hienonna joukkoon kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää cajunmauste, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pyörittele tasakokoisia soikioita ja kypsennä pannulla oliiviöljyssä käännellen tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Valmista couscouslisäke.
Kiehauta vesi ja kasvisfondi. Sammuta levy ja lisää couscous. Anna seoksen seistä muutama minuutti. Sekoita jyvät irtonaisiksi. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu ja murusta fetajuusto. Sekoita muiden ainesten joukkoon.
Purista joukkoon limen mehu ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Valuta joukkoon oliiviöljy. Lisää lopuksi oliivit kokonaisina tai viipaleina ja sekoita ainekset.
Tarkista maku. Tarjoa karitsakebakoiden seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan