Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 kg riimisuolattua häränrintaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 pala, n. 200 g, juuriselleriä
  • 1 pala, n. 200 g, lanttua
  • 1-2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 hyppysellinen kidesokeria
  • 1 pieni nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Laita häränrinta kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti ja keitä 2-3 tuntia kunnes se tuntuu hyvin keitetyltä. Anna jäähtyä ja levätä painon alla jääkaapissa yön yli.

2. Kuori porkkanat, juuriselleri ja lanttu ja suikaloi ne. Paista suikaleita hiljalleen teflonpannussa nokareessa kevyesti ruskistettua voita 3-4 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla, ripauksella sokeria sekä vastajauhetulla pippurilla.

3. Viipaloi häränrinta ohuiksi viipaleiksi ja ruskista 1 rkl voita kuumassa pannussa. Paista viipaleet nopeasti. Asettele ne lautaselle ruskistettujen juuresten kera. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Tämä on maukas ja hieman vanhanaikainen ruoka, ja se on valmisteltava edellisenä päivänä. Riimisuolattu, keitetty häränrinta saa nimittäin viettää yön jääkaapissa painon alla. Juuri ennen tarjoilua ruoka ei kuitenkaan enää vaadi paljoakaan aikaa.

Lisää aiheesta:

Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen keraRiimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssaLampaankyljykset juurespyttipannun ja ruusukaalin keraPaahdettu, riimisuolattu häränrinta kermassa keitetyn savoijinkaalin keraMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinPitkään haudutettuja häränhäntiä
HäränrintaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa