Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera
Tämä on maukas ja hieman vanhanaikainen ruoka, ja se on valmisteltava edellisenä päivänä. Riimisuolattu, keitetty häränrinta saa nimittäin viettää yön jääkaapissa painon alla. Juuri ennen tarjoilua ruoka ei kuitenkaan enää vaadi paljoakaan aikaa.
Neljälle
- 1 kg riimisuolattua häränrintaa
- 3 porkkanaa
- 1 pala, n. 200 g, juuriselleriä
- 1 pala, n. 200 g, lanttua
- 1-2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
- 1 hyppysellinen kidesokeria
- 1 pieni nippu persiljaa
Valmistusohje
1. Laita häränrinta kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti ja keitä 2-3 tuntia kunnes se tuntuu hyvin keitetyltä. Anna jäähtyä ja levätä painon alla jääkaapissa yön yli.
2. Kuori porkkanat, juuriselleri ja lanttu ja suikaloi ne. Paista suikaleita hiljalleen teflonpannussa nokareessa kevyesti ruskistettua voita 3-4 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla, ripauksella sokeria sekä vastajauhetulla pippurilla.
3. Viipaloi häränrinta ohuiksi viipaleiksi ja ruskista 1 rkl voita kuumassa pannussa. Paista viipaleet nopeasti. Asettele ne lautaselle ruskistettujen juuresten kera. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti