Kardemummakakku
Kardemumma on kerrassaa ihana kakkumauste. Kokonaisina murskatut kardemummansiemenet antavat parhaan maun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 125 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 2 ½ dl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota suuri kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
3. Lisää munat yksi kerrallaan.
4. Yhdistä kuivat ainekset, lisää ne munavaahtoon kermaviilin kera.
5. Kaada taikina vuokaan, paista hieman uunin keskitason alla reilu tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan