Kardemummakakku
Julkaistu
Kardemumma on kerrassaa ihana kakkumauste. Kokonaisina murskatut kardemummansiemenet antavat parhaan maun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 125 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 2 ½ dl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota suuri kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
3. Lisää munat yksi kerrallaan.
4. Yhdistä kuivat ainekset, lisää ne munavaahtoon kermaviilin kera.
5. Kaada taikina vuokaan, paista hieman uunin keskitason alla reilu tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa