Kardemummakakku

Kardemumma on kerrassaa ihana kakkumauste. Kokonaisina murskatut kardemummansiemenet antavat parhaan maun.

1 kakkuun

  • 125 g voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 ½ dl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota suuri kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.

3. Lisää munat yksi kerrallaan.

4. Yhdistä kuivat ainekset, lisää ne munavaahtoon kermaviilin kera.

5. Kaada taikina vuokaan, paista hieman uunin keskitason alla reilu tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!