Kardemummajoulukakku

Suuri ja kaunis kardemummakakku houkuttelee kahvipöytään. Se sopii hyvin joulujuhlaan.

1 joulukakkuun

  • 100 g margariinia, sulatettua
  • 3 dl maitoa
  • n. 40 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua kardemummaa
  • n. 11 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • pähkinämassaa purkista

Lisäksi

  • 1 kananmuna penslaukseen
  • mantelilastuja
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna margariini ja maito kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva.

2. Työstä mukaan loput ainekset, viimeiseksi jauhot, kunnes saat notkean taikinan. Kohota 30 minuuttia.

3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla, jaa se kolmeen osaan.

4. Pyörittele kaksi osista n. 50 cm pituisiksi pitkoiksi, kääri ne toistensa ympärille, muotoile ympyräksi ja laita leivinpaperille pellille.

5. Muotoile viimeisestä taikinanpalasta pyöreä pulla ja laita taikinaympyrän keskelle. Kohota 20 minuuttia.

6. Tee keskiosaan muutamia reikiä ja täytä ne pähkinämassalla. Penslaa munalla, ripottele päälle mantelilastuja ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä, sihtaa päälle tomusokeria kakun jäähdyttyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!