Kardemummajoulukakku
Suuri ja kaunis kardemummakakku houkuttelee kahvipöytään. Se sopii hyvin joulujuhlaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 joulukakkuun
- 100 g margariinia, sulatettua
- 3 dl maitoa
- n. 40 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl kidesokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua kardemummaa
- n. 11 dl vehnäjauhoja
Täyte
- pähkinämassaa purkista
Lisäksi
- 1 kananmuna penslaukseen
- mantelilastuja
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna margariini ja maito kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva.
2. Työstä mukaan loput ainekset, viimeiseksi jauhot, kunnes saat notkean taikinan. Kohota 30 minuuttia.
3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla, jaa se kolmeen osaan.
4. Pyörittele kaksi osista n. 50 cm pituisiksi pitkoiksi, kääri ne toistensa ympärille, muotoile ympyräksi ja laita leivinpaperille pellille.
5. Muotoile viimeisestä taikinanpalasta pyöreä pulla ja laita taikinaympyrän keskelle. Kohota 20 minuuttia.
6. Tee keskiosaan muutamia reikiä ja täytä ne pähkinämassalla. Penslaa munalla, ripottele päälle mantelilastuja ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä, sihtaa päälle tomusokeria kakun jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti