Karamellisoitua fenkolia grana-padano -juuston kanssa

Kohdatkaamme tosiasia. Kasvikset eivät aina sovi lapsille, eivät myöskään aina aikuisille. Tämä resepti muuttaa käsityksemme kasviksista.

4 hengelle

  • 2 isoa fenkolia huuhdottuna ja leikattuna kahdeksaan osaan
  • 6 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 0,9 dl grana-padano -juustoraastetta
  • 0,9 dl korppujauhoa
  • suolaa ja pippuria mausteeksi

Valmistusohje

Lakritsimainen tuoksu yhdistettynä grana-padano -juuston suolaisuuteen on varma lisuke tilanteeseen kuin tilanteeseen.

- Laita fenkolit kiehumaan veteen seitsemäksi minuutiksi tai kunnes fenkolit ovat pehmeitä (kokeile haarukalla).

- Esikuumenna uuni 200 asteeseen.

- Valuta fenkolit ja laita ne uunivuokaan. Ripottele neitsytoliiviöljyä fenkolien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.

- Ripottele grana-padano -juustoa ja korppujauhoja fenkolien päälle. Laita vuoka uuniin 30 minuutiksi tai kunnes fenkolit ovat kullanruskeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!