1. Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Levitä leikkuulaudalle pala voipaperia ja sirota sille 1 rkl sokeria. Laita vaniljatanko paperille, halkaise se kahtia ja raaputa siemenet sokerin joukkoon. Kaada vaniljasokeri kattilaan ja pane myös tangonpuolikkaat sinne. Kaada päälle maito, kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Vatkaa loput sokerista ja munankeltuaiset keskenään kevyesti. Kaada kuumaa maitoa vatkaten keltuaisseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaavi seos takaisin kattilaan ja laita se keskilämmölle.
2. Kuumenna seosta varovasti ja sekoita koko ajan puukauhalla. Mittaa lämpötila tarkoin, seoksen tulee olla 85-asteista eikä saa kiehua. Siivilöi seos kulhoon ja jäähdytä se jäävedessä. Kun seos on kylmää, lisää kerma. Siirrä seos nyt jäätelökoneeseen ja anna pyöriä niin kauan, että rakenne on pehmytjäätelön kaltainen.
