Käpypitko

Käpypitkon tarjoilet esimerkiksi kuuman kaakaon kanssa.ᅠ

Pullataikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 1 kg jauhoja
  • 200 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • jauhettua kanelia
  • sokeria

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Sekoita nesteeseen 2/3 vehnäjauhoista. Lisää seokseen lopuksi voi sekä loput jauhot. Vaivaa taikina kunnolla. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohunnut, vaivaa taikinasta ilmat pois.

Kauli taikina levyksi ja voitele voilla sekä ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Rullaa taikina. Leikkaa saksilla sentin paksuisia viipaleita, jotka ovat alaosastaan kiinni. Kääntele viipaleet kävyn muotoon. Anna kohota ja voitele kananmunalla sekä ripottele raesokeria päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!