Käpypitko
Käpypitkon tarjoilet esimerkiksi kuuman kaakaon kanssa.ᅠ
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pullataikina
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- ripaus suolaa
- 2 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 1 kg jauhoja
- 200 g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- jauhettua kanelia
- sokeria
Valmistusohje
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Sekoita nesteeseen 2/3 vehnäjauhoista. Lisää seokseen lopuksi voi sekä loput jauhot. Vaivaa taikina kunnolla. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohunnut, vaivaa taikinasta ilmat pois.
Kauli taikina levyksi ja voitele voilla sekä ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Rullaa taikina. Leikkaa saksilla sentin paksuisia viipaleita, jotka ovat alaosastaan kiinni. Kääntele viipaleet kävyn muotoon. Anna kohota ja voitele kananmunalla sekä ripottele raesokeria päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut