Kantarellisuupalat

Pikkusuolaisia voi tehdä myös kantarelleista. Valitse paloihin vahva, kypsytetty juusto.

16 kappaletta

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 1 paketti pakastepinaattia

Muhennos

  • 300 g kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • kiinalaista soijaa
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sulata pinaatti ja valuta. Viipaloi sienet ja paista niitä voin kanssa kasarissa, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sienet saaneet hiukan väriä. Ripota pinnalle jauhoa, kaada joukkoon kerma, sekoita jaa keitä hiljaa noin 3 minuuttia, tai kunnes muhennos sakenee. Mausta soijalla.

2. Leikkaa leivistä reunat, jaa viipaleet suupaloiksi ja asettele ne uunipellille.

3. Nosta jokaiselle leipäpalalle hiukan pinaattia ja peitä se sienimuhennoksella. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.