Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kantarellipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 125 g voita
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • 300 g pieniä kantarelleja
  • 1 pikkunippu ruohosipulia
  • 2½ dl maitoa
  • 2½ dl kahvikermaa
  • 100 g raastettua emmentaljuustoa
  • 5 kananmunaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita sormenpäilläsi voista ja jauhoista karkea massa. Lisää vettä ja purista taikinaksi. Älä vaivaa! Kauli piirastaikina ja nosta se piirasvuokaan. Esikypsennä piirastaikinaa 15 minuutin ajan.

2. Hienonna ruohosipuli, raasta juusto, puhdista sienet ja paloittele ne. Kuullota sienet voissa, alenna hieman lämpötilaa ja anna hautua 7-8 minuutin ajan. Sekoita välillä. Levitä sienet, ruohosipuli ja juusto piirasvuokaan.

3. Sekoita kerma ja maito ja lämmitä seosta hieman. Vispaa kananmuna kevyesti kulhossa. Kaada sitten kermamaito kananmunan sekaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirasvuokaan ja pane piiras uuniin. Kypsennä 30-35 minuuttia tai kunnes munaseos on jähmettynyt.

Lisää aiheesta:

Värikäs kasvis-kanapiirasPiiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteelläVihannespiirakkaButlerin juustopiirasPiiras sieni-vihannestäytteelläHellapoliisin kantarelli-pekonipiiras
SienipiirakkaSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Piiraisiin voi panna täytteeksi melkeinpä mitä vain. Näin sieniaikaan on luontevaa poimia aimo vasullinen keltavahveroita eli kantarelleja ja valmistaa niistä ihana piiras. Tähän piiraaseen käyvät tietenkin muutkin sienet, kuten herkkutatti. Tarjoa piiras salaatin kera lounaaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 01.11.201808:00
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Suussasulava sienipiirakka

  • 22.01.201613:54
    Päivän resepti

    Hellapoliisin pienet sienipiiraat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sieni-juustokeksit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset piirakat

    Savuporo-sienipiiras