Kantarellipiiras

Piiraisiin voi panna täytteeksi melkeinpä mitä vain. Näin sieniaikaan on luontevaa poimia aimo vasullinen keltavahveroita eli kantarelleja ja valmistaa niistä ihana piiras. Tähän piiraaseen käyvät tietenkin muutkin sienet, kuten herkkutatti. Tarjoa piiras salaatin kera lounaaksi.

4 annosta

  • 125 g voita
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • 300 g pieniä kantarelleja
  • 1 pikkunippu ruohosipulia
  • 2½ dl maitoa
  • 2½ dl kahvikermaa
  • 100 g raastettua emmentaljuustoa
  • 5 kananmunaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita sormenpäilläsi voista ja jauhoista karkea massa. Lisää vettä ja purista taikinaksi. Älä vaivaa! Kauli piirastaikina ja nosta se piirasvuokaan. Esikypsennä piirastaikinaa 15 minuutin ajan.

2. Hienonna ruohosipuli, raasta juusto, puhdista sienet ja paloittele ne. Kuullota sienet voissa, alenna hieman lämpötilaa ja anna hautua 7-8 minuutin ajan. Sekoita välillä. Levitä sienet, ruohosipuli ja juusto piirasvuokaan.

3. Sekoita kerma ja maito ja lämmitä seosta hieman. Vispaa kananmuna kevyesti kulhossa. Kaada sitten kermamaito kananmunan sekaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirasvuokaan ja pane piiras uuniin. Kypsennä 30-35 minuuttia tai kunnes munaseos on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.