Kesän kullankeltaiset pienet aarteet pilkistävät metsässä. Ota kantarellit talteen ja leivo niistä maukasta piirakkaa.
Ainekset
- n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina tai Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Sienitäyte
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- ½ l kantarelleja
- 2-3 sipulia varsineen
- 1 tl mineraalisuolaa, mustapippuria ja rakuunaa
- 1 dl pieniä kapriksia
- 100 g kantarellituorejuustoa (1 rasia)
- 2 dl sipulinmakuista hapan(ruoka)kermaa
- 2 munaa
Valmistusohje
1. Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Lisää mausteet, kaprikset ja tuorejuusto. Sekoita kermavalmiste ja munat.
3. Levitä sieni-sipuliseos vuokaan ja kaada päälle kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.
Vinkki: Voit käyttää kapristen tilalla tuntemiasi luonnon yrttejä: esim. pientä nokkosta tai puna- tai valkoapilaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.