Kantarellipiirakka
Kesän kullankeltaiset pienet aarteet pilkistävät metsässä. Ota kantarellit talteen ja leivo niistä maukasta piirakkaa.
Ainekset
- n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina tai Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Sienitäyte
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- ½ l kantarelleja
- 2-3 sipulia varsineen
- 1 tl mineraalisuolaa, mustapippuria ja rakuunaa
- 1 dl pieniä kapriksia
- 100 g kantarellituorejuustoa (1 rasia)
- 2 dl sipulinmakuista hapan(ruoka)kermaa
- 2 munaa
Valmistusohje
1. Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Lisää mausteet, kaprikset ja tuorejuusto. Sekoita kermavalmiste ja munat.
3. Levitä sieni-sipuliseos vuokaan ja kaada päälle kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.
Vinkki: Voit käyttää kapristen tilalla tuntemiasi luonnon yrttejä: esim. pientä nokkosta tai puna- tai valkoapilaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti