Kantarellikeitto
Jos harrastaa sienestystä, tämän metsäntuoksuisen keiton saa halvalla aikaan. Toki toriltakin ainekset löytyvät. Suppilovahverotkin käyvät, myös pakastetut. Jos sinulla on kuivattuja suppilovahveroita, tarvitset niitä 1 desin tähän soppaan.
4 hengelle
- 1 l kantarelleja
- 3-4 rkl voita
- 5 rkl vehnäjauhoa
- 12 dl kanalientä
- 1 1/2 dl kuohukermaa
- 2 munankeltuaista
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- voissa kuullotettuja (pieniä) kantarelleja
- persiljaa
Valmistusohje
1. Perkaa sienet ja kuullota niitä voissa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota erilleen muutamia pieniä sieniä ja säästä ne koristeiksi. Sirottele jauhot sienille ja sekoita. Kaada puolet kanaliemestä sieni-jauhoseokseen koko ajan hämmentäen.
2. Kaada seos nyt yleiskoneen sekoittimeen tai tehosekoittimeen ja jauha soseeksi. Kaada sose takaisin kattilaan ja lisää loppu liemi vatkaten. Keitä hiljaa 10-15 minuuttia.
3. Vatkaa munat ja kerma yhteen ja sekoita keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna lähelle kiehumapistettä, mutta älä keitä enää, ettei keitto juoksetu. Jaa soppa lämmitetyille lautasille ja koristele paistetuilla pikkusienillä ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta