Kannellinen jauhelihapiiras basilikalla ja oreganolla

Kun piiraalla on kansi, maut ja mehukkuus säilyvät paremmin. Tomaattisalaatti on mainio valinta lisukkeeksi.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 600 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 hienoksi raastettua porkkanaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk tomaattimurskaa chilillä
  • 1 rkl basilikaa
  • ½ rkl oreganoa
  • 1 vatkattu kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Ota taikina jääkaapista, kaulitse 2/3 taikinasta ja vuoraa sillä keskisyvä uunivuoka, pistele pohja. Laita jääkaappiin.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Ruskista jauheliha, mausta ja lisää muut ainekset. Anna kiehua 20 minuuttia.

5. Esipaista piiraskuorta uunin keskitasolla 10 minuuttia, lisää täyte.

6. Kaulitse lopusta taikinasta kansi ja peitä jauheliha sillä. Tee siihen ilmareikiä tai ota taikinapyörällä irti kuvioita. Penslaa taikina munalla, paista kypsäksi uunissa n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!