Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaniinia sinappikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 4–6 palaa kaniinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä (Lanfranchi-oliiviöljyä)
  • 2 rkl voita
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 mausteneilikkaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 rkl konjakkia
  • 4 rkl crème fraichea
  • 1–2 rkl vanhanajan dijonsinappia
  • suolaa, pippuria
  • kirveliä

Valmistusohje

Hiero timjamia lihan pintaan niin, että yrtti jää lihaan kiinni. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja pyöritä lihat vielä vehnäjauhoissa. Lämmitä oliiviöljy ja voi kattilassa, kuullota siinä sipuli, lisää mausteneilikka ja ruskista kaniini keskilämmöllä. Laske lämpötilaa kun liha on saanut väriä. Sekoita sinappi ja valkoviini ja yhdistä ne kattilaan. Sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.

Kun liha alkaa olla kypsä, lisää konjakkia ja flambeeraa liha. Siirrä lihapalat tarjoiluastiaan (pidä ne lämpiminä). Sekoita crème fraiche ja vanhanajan sinappi yhteen ja kaada seos kattilaan. Sekoita kolme minuuttia miedolla lämmöllä kunnes kastike on yhtenäinen. Peitä kaniini kastikkeella ja tarjoile heti, esimerkiksi linssien kera.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraLämmin couscousBollito mamma Vittorinan kastikkeellaShepherd´s pie lampaanjauhelihastaPaahdettua riekkoa, riekkokastiketta ja villimarjojaTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
RiistaRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera