Kanelinmakuiset mantelikakkuset

Mureissa kakkusissa maistuvat manteli ja kaneli. Jouluisen hyvää!

18 kakkusta

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 100 g voita
  • 50 g sokeria
  • voita vuoan voiteluun
  • 2 rkl kermaa
  • 25 g kuorittuja, rouhittuja manteleita
  • 2 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pieni uunipannu (25x30 cm). Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sulata voi. Lisää jauhoseokseen voisula ja sokeri ja sekoita taikinaksi.

2. Taputtele taikina tasaisesti vuokaan, käytä tarvittaessa apuna kuumaan veteen kastettua pientä paistinlastaa. Sivele taikinan päälle kerma ja ripottele pinnalle fariinisokeri ja mantelirouhe.

3. Paista taikinalevyä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes se on kullanruskea. Leikkaa hieman jäähtynyt levy noin 3 x 6 cm paloiksi ja anna kakkusten jäähtyä ritilän päällä.

Parhaat ruokaohjelmat