Kanawokkia voitaikinasydämessä
Voitaikinan muodon kanssa voi hieman flirttailla ja tehdä siitä sydämiä - sopii hyvin vaikka ystävänpäivään! Voitaikina kannattaa valmistella hyvissä ajoin, varsinkin jos tarjoaa tätä treffiruokana...
Kahdelle
- 1 voitaikinalevy
- 1 munankeltuainen
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 2 kanafileetä
- 250 g parsakaalia
- 4 minimaissia
- 2 kevätsipulia
- 5 siitakesientä
- ½ punainen chili
- öljyä wokkaukseen
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- sweet chili -kastiketta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita voitaikina tasaiselle alustalle ja ota siitä muotilla sydämiä, piparkakkumuotti käy hyvin. Penslaa munankeltuaisella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunissa n. 10 minuuttia.
2. Paloittele kana pienemmiksi paloiksi. Puhdista ja paloittele vihannekset. Kuumenna öljyä wokkipannussa. Wokkaa ensin kana. Laita kanat sivuun ja wokkaa kasvikset. Sekoita kaikki, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Halkaise voitaikinasydän ja täytä wokilla. Tarjoile keitetyn riisin ja sweet chili -kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan