Kanaviillokki herkkusienten kanssa

Viillokit tehdään useimmiten lihasta, joka vaatii pitkän kypsytysajan. Jos teet viillokin broilerinfileestä, saat sen valmiiksi nopeasti. Lohkoperunat sopivat lisäkkeeksi, mutta myös puristettu perunalumi ja keitetty riisi käyvät mainiosti.

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 porkkana
  • ½ palsternakka
  • 1/4 purjo
  • 1 laakerinlehti
  • 1 l kanalientä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja kuori porkkana, palsternakka sekä purjo ja leikkaa ne pieniksi palasiksi. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen juurespalat ja laakerinlehti. Keitä juurekset lähes pehmeiksi.

2. Leikkaa fileet 2 sentin kuutioiksi, laita kanaliemeen kiehumaan ja keitä 5 minuuttia. Puhdista herkkusienet ja lohko ne. Laita ne kylmälle pannulle, kuumenna ja anna hikoilla keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Nosta lämpöä, lisää voi ja paista hetki.

3. Nosta fileepalat ylös liemestä ja pidä lämpiminä foliossa. Siivilöi liemi. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja lisää jauho sekoittaen. Nosta takaisin liedelle ja kaada pikkuhiljaa lientä sekaan hämmentäen. Lisää kerma ja keitä kastike paksummaksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Nosta lihat takaisin kastikkeeseen ja kuumenna. Kääntele sekaan herkkusienet ja tarjoile heti lisäkkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!