Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaviillokki herkkusienten kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmistusohje

1. Puhdista ja kuori porkkana, palsternakka sekä purjo ja leikkaa ne pieniksi palasiksi. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen juurespalat ja laakerinlehti. Keitä juurekset lähes pehmeiksi.

2. Leikkaa fileet 2 sentin kuutioiksi, laita kanaliemeen kiehumaan ja keitä 5 minuuttia. Puhdista herkkusienet ja lohko ne. Laita ne kylmälle pannulle, kuumenna ja anna hikoilla keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Nosta lämpöä, lisää voi ja paista hetki.

3. Nosta fileepalat ylös liemestä ja pidä lämpiminä foliossa. Siivilöi liemi. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja lisää jauho sekoittaen. Nosta takaisin liedelle ja kaada pikkuhiljaa lientä sekaan hämmentäen. Lisää kerma ja keitä kastike paksummaksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Nosta lihat takaisin kastikkeeseen ja kuumenna. Kääntele sekaan herkkusienet ja tarjoile heti lisäkkeiden kera.

Viillokit tehdään useimmiten lihasta, joka vaatii pitkän kypsytysajan. Jos teet viillokin broilerinfileestä, saat sen valmiiksi nopeasti. Lohkoperunat sopivat lisäkkeeksi, mutta myös puristettu perunalumi ja keitetty riisi käyvät mainiosti.

Lisää aiheesta:

Luumusilavoitu kyljysriviNaudanpaistia liemessäRanskalainen vasikkamuhennosVasikkablanquette curryn ja kapristen keraSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
KanaaPääruoatKanaruoka

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 porkkana
  • ½ palsternakka
  • 1/4 purjo
  • 1 laakerinlehti
  • 1 l kanalientä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati