Kanaquesadillat

4:lle hengelle

  • 1/2 kaupan grillattu broileri (osta kokonainen ja käytä puolet johonkin muuhun)
  • 1 rkl jalopenoja
  • 1/2 sipuli silputtuna pieneksi
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 tomaattia
  • 1 prk crème fraichea
  • 1 puntti tuoretta minttua
  • juustokuminaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 8 kpl vehnätortilloita
  • 250 g mozzarellaraastetta
  • 1 rasia kotijuustoa
  • mustapippuria

Koristeluun

  • tuoretta korianteria
  • kokonaisia jalopenoja
  • salsaa

Valmistusohje

Perkaa broilerista lihat isoon kulhoon. Käytä apuna kertakäyttöisiä muovihanskoja, tämä on sottaista puuhaa. Revi isommat palat kuten rintafilee pienemmäksi.

Silppua tämän jälkeen jalopenot, sipuli ja valkosipulit. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja kuullota siinä sipulit ja jalopenot. Kun ne ovat pehmenneet, lisää pannulle broileri, silputtu minttu ja karkeasti pienityt tomaatit. Alenna lämpöä. Hauduta hetki, jotta tomaatit pehmenevät. Lisää crème fraiche, sekoita ja mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Nosta pois liedeltä.

Levitä neljä tortillaa leivinpapereiden päälle. Lusikoi näiden päälle broileriseosta ja levitä koko tortillalle. Ripottele päälle mozzarellajuustoa ja kanneksi toinen tortilla. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja päällimmäinen tortilla rapeutunut. Nosta pois uunista, leikkaa pizzaleikkurilla kuuteen osaan ja murenna kotijuustoa päälle ja koristele mustapippurilla ja korianterilla. Tarjoile salsan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.