Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 1 iso, lihaisa kananpoika
  • 150 g pekonia
  • 3 kananmunaa

Marinadi

  • ½ rkl hienonnettua persiljaa
  • 1/4 tl timjamia
  • 1/4 tl salviaa
  • 1/4 tl jauhotettua korianteria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl valkoviiniä
  • ½ rkl worcestershirekastiketta
  • 1 tl soijaa
  • 1 dl kanalientä

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Keitä kaksi kananmunaa koviksi. Paloittele kana pienemmiksi paloiksi, sekoita jokainen pala pekonisiivuun ja aseta uunivuokaan. Sekoita persilja, timjami, salvia, korianteri, suola, viini, worcestershirekastike, soija ja kanaliemi marinadiksi ja kaada kananpojan päälle. Hienonna kananmuna ja ripottele kananpojan päälle. Anna vetäytyä kylmässä yön yli.

2. Aloita piirastaikinan teko sekoittamalla voi ja jauhot. Lisää sitten vesi vaivaamalla. Anna taikinan levätä viileässä tunnin ajan. Ota kanavuoka jääkaapista. Kauli piirastaikinasta kansi. Tee siitä niin suuri, että reunat ulottuvat hieman vuoan reunojen yli.

Tässä ruokalaji sinulle, jonka mielestä ruoanlaittoon saa käyttää aikaa ja vaivaa. Kananpojan pitää olla marinadissa 12 tunnin ajan. Piirastaikina saa levätä viileässä tunnin ajan, ja koko komeutta kypsytetään vielä liki tunnin verran.

3.Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vispaa viimeinen kananmuna ja voitele sillä vuoan ulkosyrjä. Pane taikinakansi kanan päälle ja voitele se lopulla kananmunalla. Paista piirasta uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Piiras on valmis, kun kana on läpikotaisin kypsää ja kansi kullanruskea.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Chicken ale pie, Sarahin reseptiJoulupasteijaVihannespiirakkaPizzakierteetVoitaikinapiiras kanallaTanskalainen maksapasteija
KanapiirakkaSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Kanapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Kinkkupiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-pinaattipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-maissipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nopea broileripiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Vol au vent à la Reine