Kanapiiras
Tässä ruokalaji sinulle, jonka mielestä ruoanlaittoon saa käyttää aikaa ja vaivaa. Kananpojan pitää olla marinadissa 12 tunnin ajan. Piirastaikina saa levätä viileässä tunnin ajan, ja koko komeutta kypsytetään vielä liki tunnin verran.
4 annosta
- 1 iso, lihaisa kananpoika
- 150 g pekonia
- 3 kananmunaa
Marinadi
- ½ rkl hienonnettua persiljaa
- 1/4 tl timjamia
- 1/4 tl salviaa
- 1/4 tl jauhotettua korianteria
- ½ tl suolaa
- 1½ dl valkoviiniä
- ½ rkl worcestershirekastiketta
- 1 tl soijaa
- 1 dl kanalientä
Piirastaikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 3 rkl vettä
Valmistusohje
1. Keitä kaksi kananmunaa koviksi. Paloittele kana pienemmiksi paloiksi, sekoita jokainen pala pekonisiivuun ja aseta uunivuokaan. Sekoita persilja, timjami, salvia, korianteri, suola, viini, worcestershirekastike, soija ja kanaliemi marinadiksi ja kaada kananpojan päälle. Hienonna kananmuna ja ripottele kananpojan päälle. Anna vetäytyä kylmässä yön yli.
2. Aloita piirastaikinan teko sekoittamalla voi ja jauhot. Lisää sitten vesi vaivaamalla. Anna taikinan levätä viileässä tunnin ajan. Ota kanavuoka jääkaapista. Kauli piirastaikinasta kansi. Tee siitä niin suuri, että reunat ulottuvat hieman vuoan reunojen yli.
3.Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vispaa viimeinen kananmuna ja voitele sillä vuoan ulkosyrjä. Pane taikinakansi kanan päälle ja voitele se lopulla kananmunalla. Paista piirasta uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Piiras on valmis, kun kana on läpikotaisin kypsää ja kansi kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa