Kanapiirakka parsakaalilla
Tämä on runsas piirakka, jonka voi tarjoilla täysin ilman lisukkeita.
Ainekset
- Neljälle-viidelle
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl vehnäleseitä
- 150 g voita
- 2-3 rkl vettä
Täyte
- 250 g pakastettua parsakaalia
- 1 grillibroilerin hienoksi paloitellut lihat
- 2 keltasipulia, hienonnettuina
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2-3 dl maitoa
- ½ dl hienonnettua tilliä
- hieman puristettua sitruunamehua
- 1 vatkattu muna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot ja leseet kulhossa. Viipaloi mukaan voi ja työstä se kuiviin aineksiin sormin. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Laita kylmään tunniksi.
2. Keitä parsakaalia muutama minuutti. Paista sipulia ja paprikaa voissa. Puuteroi päälle jauhot ja lisää maito. Anna kiehua hiljalleen hetki, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lisää pieneksi paloitellut kananlihat, mausta tillillä ja sitruunalla.
4. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Paloittele parsakaalit pienemmiksi paloiksi ja kääntele ne mukaan muhennokseen. Täytä piiraskuori seoksella, ota taikinasta taikinapyörällä ohuita suikaleita ja asettele täytteen päälle. Penslaa munalla, paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje