Kanapiirakka parsakaalilla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662626/landscape16_9/515/290/a9323e49fe137bc8e9aa38041f7dc5a0/XU/934312-5464.jpg)
Tämä on runsas piirakka, jonka voi tarjoilla täysin ilman lisukkeita.
Ainekset
- Neljälle-viidelle
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl vehnäleseitä
- 150 g voita
- 2-3 rkl vettä
Täyte
- 250 g pakastettua parsakaalia
- 1 grillibroilerin hienoksi paloitellut lihat
- 2 keltasipulia, hienonnettuina
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2-3 dl maitoa
- ½ dl hienonnettua tilliä
- hieman puristettua sitruunamehua
- 1 vatkattu muna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot ja leseet kulhossa. Viipaloi mukaan voi ja työstä se kuiviin aineksiin sormin. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Laita kylmään tunniksi.
2. Keitä parsakaalia muutama minuutti. Paista sipulia ja paprikaa voissa. Puuteroi päälle jauhot ja lisää maito. Anna kiehua hiljalleen hetki, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lisää pieneksi paloitellut kananlihat, mausta tillillä ja sitruunalla.
4. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Paloittele parsakaalit pienemmiksi paloiksi ja kääntele ne mukaan muhennokseen. Täytä piiraskuori seoksella, ota taikinasta taikinapyörällä ohuita suikaleita ja asettele täytteen päälle. Penslaa munalla, paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka