Kananpoikaa, omenaa ja punaviinikastiketta

Kananpojansatula on mukava ruoka, varsinkin kun se saa vielä muhevat lisäkkeet: karamellisoidut omenakuutiot ja pitkään keitetyn punaviinikastikkeen. Ruoanlaitto täytyykin aloittaa ajoissa, kastikkeenteko vie tunnin.

Neljälle

  • 2 isoa broileria
  • suolaa ja valkopippuria

Karamellisoidut omenat

  • 2 granny smith -omenaa
  • ½ dl sokeria
  • voita paistamiseen

Punaviinikastike

  • 1 dl sokeria
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 dl kanalientä
  • 1 pullo (75 cl) punaviiniä
  • 2 rkl omenasosetta

Tarjoiluun

  • perunamuhennosta tai
  • puristettua perunalunta

Valmistusohje

1. Punaviinikastike: Kuori sipuli ja porkkana ja hienonna ne pieneksi. Sulata sokeria isossa, paksupohjaisessa kasarissa, kunnes se on pähkinänruskeaa. Lisää sipuli- ja porkkanahake ja ruskista ne sokerissa, noin 3-4 minuuttia. Kaada varovasti joukkoon kanaliemi ja viini. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on 4 dl, tämä vie yleensä noin tunnin. Siivilöi kastike ja sekoita omenasose joukkoon.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kummastakin broilerista irti koko rinta, niin että rintalasta ja kylkiluut tulevat mukaan. Hiero lihaan suolaa ja pippuria molemmille puolille. Ruskista satulat voissa kauttaaltaan ja nosta ne sitten uunivuokaan. Jälkikypsytä uunissa 20 minuuttia.

3. Kuori omenat, leikkaa ne lohkoiksi ja poista siemenkota. Sulata pannulla ½ dl sokeria, lisää omenalohkot ja pyörittele niitä varovasti sokerissa, niin että ne ruskistuvat tasaisesti. Tarjoile omenalohkot kananpojansatuloiden ja punaviinikastikkeen kera. Perunamuhennos tai puristettu perunalumi sopivat mainiosti oheen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!