Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananpoikaa, omenaa ja punaviinikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 isoa broileria
  • suolaa ja valkopippuria

Karamellisoidut omenat

  • 2 granny smith -omenaa
  • ½ dl sokeria
  • voita paistamiseen

Punaviinikastike

  • 1 dl sokeria
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 dl kanalientä
  • 1 pullo (75 cl) punaviiniä
  • 2 rkl omenasosetta

Tarjoiluun

  • perunamuhennosta tai
  • puristettua perunalunta

Valmistusohje

1. Punaviinikastike: Kuori sipuli ja porkkana ja hienonna ne pieneksi. Sulata sokeria isossa, paksupohjaisessa kasarissa, kunnes se on pähkinänruskeaa. Lisää sipuli- ja porkkanahake ja ruskista ne sokerissa, noin 3-4 minuuttia. Kaada varovasti joukkoon kanaliemi ja viini. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on 4 dl, tämä vie yleensä noin tunnin. Siivilöi kastike ja sekoita omenasose joukkoon.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kummastakin broilerista irti koko rinta, niin että rintalasta ja kylkiluut tulevat mukaan. Hiero lihaan suolaa ja pippuria molemmille puolille. Ruskista satulat voissa kauttaaltaan ja nosta ne sitten uunivuokaan. Jälkikypsytä uunissa 20 minuuttia.

3. Kuori omenat, leikkaa ne lohkoiksi ja poista siemenkota. Sulata pannulla ½ dl sokeria, lisää omenalohkot ja pyörittele niitä varovasti sokerissa, niin että ne ruskistuvat tasaisesti. Tarjoile omenalohkot kananpojansatuloiden ja punaviinikastikkeen kera. Perunamuhennos tai puristettu perunalumi sopivat mainiosti oheen.

Lisää aiheesta:

Savustettua poronpaistia ja juureksiaUunilammascurryPorsaanpaistia ja punakaaliaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaHäränviillokki minisipulien ja perunalumen kanssaVanhanajan kanaa
KananpoikaKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Kananpojansatula on mukava ruoka, varsinkin kun se saa vielä muhevat lisäkkeet: karamellisoidut omenakuutiot ja pitkään keitetyn punaviinikastikkeen. Ruoanlaitto täytyykin aloittaa ajoissa, kastikkeenteko vie tunnin.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme