Kananpoikaa ja lehmuksenkukkia
Ole tarkkana kesäkuussa, jolloin lehmus kukkii. Lehmuksenkukkia on käytetty lääkekasveina ja käytetään vieläkin teeaineksena. Kukissa on makea maku, jolla voi mainiosti maustaa myös mietoa kananpoikaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 broilerin rintaleikettä luineen
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl voita
- 2 dl kanalientä
- 3 dl kermaa
- 20 lehmuksenkukkaa
Valmistusohje
1. Mausta rintaleikkeet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne voissa paistokasarissa.
2. Kaada leikkeille kanaliemi ja kerma, kiehauta ja lisää lehmuksenkukat. Anna kiehua hiljaa noin 20 minuuttia.
3. Tarjoile rintaleikkeet lehmuksenkukkaliemen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti