Kananpoikaa ja lehmuksenkukkia

Ole tarkkana kesäkuussa, jolloin lehmus kukkii. Lehmuksenkukkia on käytetty lääkekasveina ja käytetään vieläkin teeaineksena. Kukissa on makea maku, jolla voi mainiosti maustaa myös mietoa kananpoikaa.

Neljälle

  • 4 broilerin rintaleikettä luineen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kanalientä
  • 3 dl kermaa
  • 20 lehmuksenkukkaa

Valmistusohje

1. Mausta rintaleikkeet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne voissa paistokasarissa.

2. Kaada leikkeille kanaliemi ja kerma, kiehauta ja lisää lehmuksenkukat. Anna kiehua hiljaa noin 20 minuuttia.

3. Tarjoile rintaleikkeet lehmuksenkukkaliemen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.