Kananpoika valkoviinikastikkeessa
Helppo tapa tehdä broilerista vähän juhlavampaa ruokaa, on tarjoilla se valkoviini-herkkusienikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4-6 broilerin koipireisipalaa
- 1 dl kanalientä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 tl rakuunaa
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- keitinliemi
- 2 dl kahvikermaa
- 100 g herkkusieniä siivuina
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta broileripalat ja ruskista ne pannulla ennen kuin siirrät ne pataan. Kaada päälle viini ja kanaliemi. Ripota rakuuna joukkoon ja keitä hiljaa kannen alla noin 35 minuuttia.
2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Paista herkkusienet nopeasti.
3. Kuullota voita ja jauhoja, kaada joukkoon siivilöity keitinliemi ja kerma, sekoita ja keitä 10 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla ja kääntele sekaan herkkusienet. Kaada kastike broileripalojen päälle ja tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka