Kananpoika valkoviinikastikkeessa

Helppo tapa tehdä broilerista vähän juhlavampaa ruokaa, on tarjoilla se valkoviini-herkkusienikastikkeen kera.

Neljälle

  • 4-6 broilerin koipireisipalaa
  • 1 dl kanalientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 tl rakuunaa
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • keitinliemi
  • 2 dl kahvikermaa
  • 100 g herkkusieniä siivuina
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta broileripalat ja ruskista ne pannulla ennen kuin siirrät ne pataan. Kaada päälle viini ja kanaliemi. Ripota rakuuna joukkoon ja keitä hiljaa kannen alla noin 35 minuuttia.

2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Paista herkkusienet nopeasti.

3. Kuullota voita ja jauhoja, kaada joukkoon siivilöity keitinliemi ja kerma, sekoita ja keitä 10 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla ja kääntele sekaan herkkusienet. Kaada kastike broileripalojen päälle ja tarjoile riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!