Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananpoika-taskurapupallerokeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 450 g kananfileetä
  • 300 g taskuravunliha
  • 150 g bambunversoja
  • 4 salaattisipulia
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 tl maapähkinäöljyä
  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 sitruunaruohonvarsi
  • 1 kevyesti vatkattu kananmuna
  • 1 ½ l kanalientä
  • 2 rkl tuoretta, silputtua korianteria

Valmistusohje

1. Jauha kanan- ja taskuravunlihat erikseen, tai hienonna tehosekoittimessa. Kuori ja hienonna sipuli ja paista se kullankeltaiseksi öljyssä. Hienonna bambunversot, salaattisipulit ja porkkanat. Kuori sitruunaruohon suojalehdet ja silppua se. Sekoita kanan- ja ravunliha, paistettu sipuli, bambunversot, salaattisipuli, porkkanat ja sitruunaruoho.

2. Lisää suola ja pippuri, sekoita ja lisää kananmuna. Sekoita taikinaksi ja pyöritä taikinasta kostutetuin käsin saksanpähkinän kokoisia palleroita.

3. Keitä kanaliemi isossa kattilassa. Lisää pallerot liemeen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Tarjoile lämmitetyistä annoskulhoista, ripottele päälle silputtua korianteria tai persiljaa ennen tarjoilua.

Tämä keitto on yleinen lounasruoka Singaporessa. Välillä keittoon lisätään hieman vaaleaa kiinalaista soijaa juuri ennen tarjoilua, se antaa hieman mehevämpää makua.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataKanaa sitruunaruohollaKana-maapähkinäkeittoPersialainen kanapata granaattiomenallaVihannessalaatti maapähkinäkastikkeellaKookoskana
KanakeittoKeitotLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanakeitto
  • 15.12.202313:00
    Ehdokkaat vs google

    Jussi Halla-ahon kanakeitto

  • 08.01.202209:00
    Keitot

    Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto

  • 23.04.201816:05
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kermainen kanakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanakeitto palsternakalla

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanakeitto purjon ja retiisien kera