Kananpoika-taskurapupallerokeitto

Tämä keitto on yleinen lounasruoka Singaporessa. Välillä keittoon lisätään hieman vaaleaa kiinalaista soijaa juuri ennen tarjoilua, se antaa hieman mehevämpää makua.

Neljälle

  • 450 g kananfileetä
  • 300 g taskuravunliha
  • 150 g bambunversoja
  • 4 salaattisipulia
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 tl maapähkinäöljyä
  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 sitruunaruohonvarsi
  • 1 kevyesti vatkattu kananmuna
  • 1 ½ l kanalientä
  • 2 rkl tuoretta, silputtua korianteria

Valmistusohje

1. Jauha kanan- ja taskuravunlihat erikseen, tai hienonna tehosekoittimessa. Kuori ja hienonna sipuli ja paista se kullankeltaiseksi öljyssä. Hienonna bambunversot, salaattisipulit ja porkkanat. Kuori sitruunaruohon suojalehdet ja silppua se. Sekoita kanan- ja ravunliha, paistettu sipuli, bambunversot, salaattisipuli, porkkanat ja sitruunaruoho.

2. Lisää suola ja pippuri, sekoita ja lisää kananmuna. Sekoita taikinaksi ja pyöritä taikinasta kostutetuin käsin saksanpähkinän kokoisia palleroita.

3. Keitä kanaliemi isossa kattilassa. Lisää pallerot liemeen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Tarjoile lämmitetyistä annoskulhoista, ripottele päälle silputtua korianteria tai persiljaa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.