Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananpoika sitruuna-kapriskastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on muunnos kanasta sitruunakastikkeen kera. Tässä ohjeessa sitruuna saa seuraa kapriksista sekä saksanpähkinöistä.

Neljälle

  • 1 broileri
  • suolaa ja valkopippuria
  • 25 g voita
  • ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 10 kaprismarjaa

Sitruuna-kapriskastike

  • 2 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kanalientä
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 2 rkl kaprista
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele broileri annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Laita palojen päälle voinokareita, työnnä uuniin ja paista 45 minuuttia. Kananliha on kypsää, kun lihaneste on kirkasta. Nosta kanapalat tarjoiluvadille, peitä foliolla ja pidä lämpimänä.

2. Kastike: Purista sitruunasta mehu. Kuumenna kanaliemi. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä, sekoita joukkoon jauho ja nosta takaisin levylle. Kaada sekaan pikkuhiljaa liemi ja sekoita koko ajan. Keitä 5 minuuttia sekoitellen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita kastikkeeseen kaprikset.

3. Kaada kastike broilerinpalojen päälle, koristele kapriksenmarjoilla ja pähkinärouheella. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Lisää aiheesta:

Ankan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessaPaistettua ankanrintaaPaistettu broileri kermakastikkeessaBroileria ja tuoreita herkkusieniäKananpoika valkoviinikastikkeessaTillilihaa broilerista
KananpoikaPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme