Kananmunattomat vohvelit hillolla

Jotta vohveleista tulee kestävän rapeita, taikinaan ei saa käyttää kananmunia! Paista vohvelit vohveliraudassa ja nauti ne vastapaistettuina kermavaahdon ja hillon kera. Valitsimme tähän reseptiin kyytipojaksi lakkahillon. Vohvelipäivää vietetään 25. maaliskuuta.

Neljälle

  • 75 g voita + voita paistamiseen
  • 2 dl jääkylmää vichyvettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermavaahtoa

Tarjoiluun

  • sokeria
  • kermavaahtoa
  • marjahilloa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa vichyvesi ja jauhot, lisää voisula. Vaahdota kerma ja kääntele se kevyesti taikinaan.

2. Kuumenna vohvelirauta, lisää hieman voita ja paista vohvelit. Laita valmiit vohvelit ritilälle jotta ne pysyvät rapeina, kasaa ne päällekkäin vasta tarjoilussa.

3. Tarjoile sokerin, kermavaahdon ja hyvän hillon, esimerkiksi lakka- tai vadelmahillon, kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.