Mainos
Mainos

Jotta vohveleista tulee kestävän rapeita, taikinaan ei saa käyttää kananmunia! Paista vohvelit vohveliraudassa ja nauti ne vastapaistettuina kermavaahdon ja hillon kera. Valitsimme tähän reseptiin kyytipojaksi lakkahillon. Vohvelipäivää vietetään 25. maaliskuuta.

Neljälle

  • 75 g voita + voita paistamiseen
  • 2 dl jääkylmää vichyvettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermavaahtoa

Tarjoiluun

  • sokeria
  • kermavaahtoa
  • marjahilloa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa vichyvesi ja jauhot, lisää voisula. Vaahdota kerma ja kääntele se kevyesti taikinaan.

2. Kuumenna vohvelirauta, lisää hieman voita ja paista vohvelit. Laita valmiit vohvelit ritilälle jotta ne pysyvät rapeina, kasaa ne päällekkäin vasta tarjoilussa.

3. Tarjoile sokerin, kermavaahdon ja hyvän hillon, esimerkiksi lakka- tai vadelmahillon, kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.