Kananmunaa pinaatin ja anjoviksen kera
Tätä ruokaa tarjoiltiin muinoin aamiaiseksi, mutta se sopii yhtä hyvin iltaan. Valmistamiseen tarvitset uuninkestäviä annosvuokia.
4 annosta
- 400 g pakastepinaattia
- voita
- suolaa ja rouhittua vakopippuria
- 4 kananmunaa
- 8 anjovisfileetä
- 4 rkl kuohukermaa
- 4 uuninkestävää annosvuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sulatettu pinaatti ja kuullota sitä nokareessa voita niin kauan kunnes sen kosteus haihtuu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Annostele pinaatti annosvuokiin, tee keskelle kuoppa ja valuta siihen kananmuna. Asettele anjovisviipaleet kananmunan ympärille ja kaada päälle ruokalusikallinen kermaa.
3. Pane uuniin 15 minuutiksi tai kunnes kananmuna on lähes jähmettynyt. Tarjoile välittömästi maukkaan leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan