Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananmunaa pinaatin ja anjoviksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä ruokaa tarjoiltiin muinoin aamiaiseksi, mutta se sopii yhtä hyvin iltaan. Valmistamiseen tarvitset uuninkestäviä annosvuokia.

4 annosta

  • 400 g pakastepinaattia
  • voita
  • suolaa ja rouhittua vakopippuria
  • 4 kananmunaa
  • 8 anjovisfileetä
  • 4 rkl kuohukermaa
  • 4 uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sulatettu pinaatti ja kuullota sitä nokareessa voita niin kauan kunnes sen kosteus haihtuu. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Annostele pinaatti annosvuokiin, tee keskelle kuoppa ja valuta siihen kananmuna. Asettele anjovisviipaleet kananmunan ympärille ja kaada päälle ruokalusikallinen kermaa.

3. Pane uuniin 15 minuutiksi tai kunnes kananmuna on lähes jähmettynyt. Tarjoile välittömästi maukkaan leivän kera.

Lisää aiheesta:

GraavilohilaatikkoAnjovismunakas uunissaKaviaarilaatikkoAppelsiinikalkkunaVihreä timbaali kinkullaAnjovismunakas
MunatVälipalatLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munat
  • 23.06.202212:52
    Kananmuna

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 22.03.201606:00
    Graavilohi

    Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

  • 21.03.201614:23
    Kananmuna

    Momofukun marinoidut kananmunat

  • 21.03.201607:45
    Pääsiäinen

    Munapaistokset

  • 10.04.201408:53
    Ajankohtaista

    Uppomunia ja pekonia