Kananmaksahöystö herkkusienten kera
Kananmaksa on loistava raaka-aine moniin maukkaisiin ruokiin. Kauppahalleista saa ostettua kananmaksaa grammoissa tai miksei kiloissa! Maksa ja sienet ovat klassinen yhdistelmä, joka tässäkin reseptissä takaa hyvän lopputuloksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g kananmaksaa
- 4 salottisipulia
- 200 g herkkusieniä
- 25 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl vehnäjauhoja
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl lihalientä
Tarjoiluun
- keitettyä jasmiiniriisiä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Puhdista ja paloittele sienet isoiksi paloiksi. Paloittele maksa ja ruskista se hyvin voissa kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla, laita maksanpalat kattilaan.
2. Ruskista sienet samassa pannussa ja lisää salottisipuli paistamisen loppua kohti. Sekoita kunnolla ja paista vielä muutama minuutti. Lisää sieniseos maksakattilaan. Puuteroi päälle vehnäjauhoja ja sekoita.
3. Kaada viini ja liemi kattilaan ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna poreilla pari minuuttia. Tarjoile tuoksuvan, vastakeitetyn jasmiiniriisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan