Kananmaksa, sardellivoi ja punaviinikastike

Jos haluat muunnella tätä ruokalajia, voit vaihtaa sardellivoin maustevoiksi, jossa on valkosipulia, juustoa tai sinappia. Keitetyt vihannekset sopivat oheen.

Neljälle

  • 450 g broilerinmaksoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl voita

Sardellivoi

  • 225 g voita
  • 1 pieni purkki sardelleja (55 g)
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 1 tl sitruunamehua

Punaviinikastike

  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 1 ½ dl kanalientä
  • 2 tl maissitärkkelystä + vesitilkka

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Sardellivoi: Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Valuta sardellit ja hienonna ne. Silppua persilja. Sekoita keskenään voi, sardellihake ja persiljasilppu ja purista joukkoon sitruunamehu. Laita viileään tarjoiluun asti.

2.Punaviinikastike: Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Kuullota sipulisilppu voissa kattilan pohjalla. Lisää sekoittaen viini ja kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike. Anna kastikkeen paksuuntua, ota liedeltä ja pane sivuun.

3. Puhdista broilerinmaksat, kuivaa ne ja mausta suolalla ja pippurilla. Sirottele niiden päälle vehnäjauhoa. Paista maksat voissa, alenna lämpöä ja hauduta vielä 8-10 minuuttia. Tarjoile heti keitettyjen vihannesten punaviinikastikkeen ja sardellivoin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.