Kananmaksa, sardellivoi ja punaviinikastike
Jos haluat muunnella tätä ruokalajia, voit vaihtaa sardellivoin maustevoiksi, jossa on valkosipulia, juustoa tai sinappia. Keitetyt vihannekset sopivat oheen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 450 g broilerinmaksoja
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 rkl voita
Sardellivoi
- 225 g voita
- 1 pieni purkki sardelleja (55 g)
- 2 rkl persiljasilppua
- 1 tl sitruunamehua
Punaviinikastike
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 1 ½ dl punaviiniä
- 1 ½ dl kanalientä
- 2 tl maissitärkkelystä + vesitilkka
Tarjoiluun
- keitettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Sardellivoi: Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Valuta sardellit ja hienonna ne. Silppua persilja. Sekoita keskenään voi, sardellihake ja persiljasilppu ja purista joukkoon sitruunamehu. Laita viileään tarjoiluun asti.
2.Punaviinikastike: Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Kuullota sipulisilppu voissa kattilan pohjalla. Lisää sekoittaen viini ja kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike. Anna kastikkeen paksuuntua, ota liedeltä ja pane sivuun.
3. Puhdista broilerinmaksat, kuivaa ne ja mausta suolalla ja pippurilla. Sirottele niiden päälle vehnäjauhoa. Paista maksat voissa, alenna lämpöä ja hauduta vielä 8-10 minuuttia. Tarjoile heti keitettyjen vihannesten punaviinikastikkeen ja sardellivoin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella