Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananmaksa, sardellivoi ja punaviinikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat muunnella tätä ruokalajia, voit vaihtaa sardellivoin maustevoiksi, jossa on valkosipulia, juustoa tai sinappia. Keitetyt vihannekset sopivat oheen.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 450 g broilerinmaksoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl voita

Sardellivoi

  • 225 g voita
  • 1 pieni purkki sardelleja (55 g)
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 1 tl sitruunamehua

Punaviinikastike

  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 1 ½ dl kanalientä
  • 2 tl maissitärkkelystä + vesitilkka

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Sardellivoi: Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Valuta sardellit ja hienonna ne. Silppua persilja. Sekoita keskenään voi, sardellihake ja persiljasilppu ja purista joukkoon sitruunamehu. Laita viileään tarjoiluun asti.

2.Punaviinikastike: Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Kuullota sipulisilppu voissa kattilan pohjalla. Lisää sekoittaen viini ja kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike. Anna kastikkeen paksuuntua, ota liedeltä ja pane sivuun.

3. Puhdista broilerinmaksat, kuivaa ne ja mausta suolalla ja pippurilla. Sirottele niiden päälle vehnäjauhoa. Paista maksat voissa, alenna lämpöä ja hauduta vielä 8-10 minuuttia. Tarjoile heti keitettyjen vihannesten punaviinikastikkeen ja sardellivoin kanssa.

Lisää aiheesta:

Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastikettaMerikrottia ja lohta sahramiriisin keraTilliliha lampaastaPaneroitu broileri tomaattikastikkeessaTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaaHäränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut
BroilerinmaksaKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinmaksa
  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämpimät kananmaksaleivät

  • 18.02.201300:00
    Suolainen mousse

    Broilerinmaksamousse

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin broilerinmaksasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kananmaksapannu