Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanakorma & neilikkariisi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4:lle hengelle

Kana & marinadi

  • 4 kpl kananrintafileetä
  • ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ sitruunan mehu
  • (1/2 rkl Limmi sitruunamehua)
  • 1 tl garam masalaa

Kormakastike

  • 2 rkl maissiöljyä tai muuta vaaleaa paistoöljyä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä (tai 2 tl jauhettua juustokuminaa)
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl currya
  • (½ tl vahvaa chilijauhetta, jos haluat lisää potkua)
  • 5 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
  • 2 sipulia
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 1 tlk (400g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
  • 2 dl kookoskermaa (intialaista tai 1 dl thaimaalaista kookoskermaa)
  • 1 dl mantelijauhetta (tai 1 ½ dl mantelilastuja)

Valmistusohje

Laikkaa rintafileet isoiksi suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon jogurtti, inkivääritahna, suola, sitruunamehu sekä garam masala ja laita jääkaappiin marinoitumaan.

Silppua sipuli, valkosipuli ja ota kaikki mausteet valmiiksi esille. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa wokissa tai paistinpannussa, laita kuivat mausteet öljyyn ja freesaa hetken. Kun mausteiden aromit tulevat esiin, lisää sipuli, inkivääritahna sekä valkosipuli ja jatka pehmennystä. Lisää sekaan vielä tomaatit, kookoskerma ja mantelijauhe ja anna porista 10 minuuttia miedolla lämmöllä, niin että sipuli ja tomaatit pehmenevät.

Laita kastikkeen poreilun lomassa kananpalat vartaisiin. Kaada uunivuokaan pari senttiä kylmää vettä ja asettele kananpalat veden yläpuolelle vuoan reunojen varaan. Paista vartaita 250-asteessa grillivastusten alla noin 5 minuuttia. Jos grillikausi on avattu, suosittelen aitoa grilliä niin vartaat saavat kauniin värin.

Soseuta pehmennyt kormakastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Jos kastike kaipaa mielestäsi raikkautta, sitruunamehu sopii kanakormaan. Kypsennä kanapalat loppuun kastikkeessa koko ajan sekoittaen (paksu kastike roiskuu ympäriinsä kiehuessaan).

Tarjoa basmatiriisin ja mangochutneyn kanssa.

Lisää aiheesta:

Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohjeKokkisodan vieraina Pia Penttala ja Pippa Laukka – katso reseptit!Näin valmistat kukkakaalin uudella tavalla – kokeile herkullista satay-kastikettaJosen libanonilaiset mezetKeltainen kalacurrySeesamkanavartaat maapähkinäkastikkeella
KanaaGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati