Kanakeitto sitruunaruohon ja inkiväärin kera
Sekä sitruunaruohossa että inkiväärissä on voimakas maku, ja kumpikin sopii erinomaisesti miedonmakuisen kananpojan seuraan. Tarjoa alkuruokana tai pikkuillallisena.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 litra kanalientä
- 1 nippu sitruunaruohoa
- 1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
- 2½ dl kermaa
- 1 purjo
- 50 g juuriselleriä
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 150 g suikaloitua, keitettyä kananpoikaa
- ½ tl currya
- raastettua muskottia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa sitruunaruoho muutaman sentin paloiksi ja kuullota paloja inkiväärin kanssa voinokareessa, mutta vain sen verran, etteivät ne ehdi saada väriä. Kaada joukkoon kanaliemi ja anna kiehua 10 minuuttia. Siivilöi.
2. Puhdista ja huuhdo purjo ja kuori juuriselleri. Suikaloi ne. Kuullota vihannekset voissa. Ripottele päälle jauhoja, anna kuullottua hetken ja jäähdytä. Kaada päälle kanaliemi voimakkaasti sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
3. Lisää joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Siivilöi. Lisää sitten joukkoon kananliha. Kiehauta. Ripottele pinnalle currya ja tarjoile keitto kiehuvan kuumana keittokulhossa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan