Kanaa rakuunalla ja herkkusienillä

Rakuuna on täydellinen yrttimauste kanalle.

Kuudelle

  • 2 pkt pakastettuja kananrintafileitä
  • 2-3 rkl rakuunaa, tuoretta (tai ½-1 rkl kuivattua)
  • 2 dl lientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl paksua kermaa
  • 200 g herkkusieniä, tuoreita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sulata kanan rintafileet. Mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa, laita palat pataan. Ruskista sienet ja lisää pataan. Murusta päälle rakuunaa, lisää liemi ja viini. Anna padan poreilla hiljalleen n. 25 minuuttia tai kunnes kanat tuntuvat valmiilta.

2. Keitä sillä aikaa kerma kokoon paksupohjaisessa kattilassa ilman kantta, kunnes jäljellä on puolet. Nosta kana ja sienet padasta ja laita tarjoiluvadille. Keitä kokoon liemi kunnes jäljellä on puolet, ja sekoita kerman kanssa. Mausta ja kaada kastike kanoille. Tarjoile riisin ja salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.