Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaa rakuunalla ja herkkusienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rakuuna on täydellinen yrttimauste kanalle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 2 pkt pakastettuja kananrintafileitä
  • 2-3 rkl rakuunaa, tuoretta (tai ½-1 rkl kuivattua)
  • 2 dl lientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl paksua kermaa
  • 200 g herkkusieniä, tuoreita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sulata kanan rintafileet. Mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa, laita palat pataan. Ruskista sienet ja lisää pataan. Murusta päälle rakuunaa, lisää liemi ja viini. Anna padan poreilla hiljalleen n. 25 minuuttia tai kunnes kanat tuntuvat valmiilta.

2. Keitä sillä aikaa kerma kokoon paksupohjaisessa kattilassa ilman kantta, kunnes jäljellä on puolet. Nosta kana ja sienet padasta ja laita tarjoiluvadille. Keitä kokoon liemi kunnes jäljellä on puolet, ja sekoita kerman kanssa. Mausta ja kaada kastike kanoille. Tarjoile riisin ja salaatin kera.

Lisää aiheesta:

Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaKanaa sieni-pähkinäpeitteelläKananpoika valkoviinikastikkeessaVatkuliKuninkaallista kanaaKanapataa riisin kera
KanaaKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati