Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaa Mole-kastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 4-6 hengelle

Ainekset

  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 150 g suolapähkinöitä
  • 12 mantelia
  • 15 g rusinoita
  • 3 kuivattu luumua
  • 30 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 80%)
  • 25 g tumma suklaata (Fazer)
  • 2 tl kaakaojauhetta
  • 50 g muscovadosokeria
  • puolikas keltasipuli viipaleina
  • 6 punaista chiliä kuivattuna
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 aniksen siementä
  • 25 g vaaleaa leipää
  • 2,5 dl vettä
  • hyppysellinen korianteria
  • suolaa ja pippuria
  • 4 kananrintaa (nahalla ja siipiluulla)

Valmistusohje

Keitä kaikki ainekset kattilassa ja jäähdytä. Soseuta jäähtynyt seos tehosekoittimessa ja lisää joukkoon 0,5 l vettä ja 2 rkl kanalientä.

Paista rintapala kuumalla pannulla öljyssä kullanruskeaksi ja sen jälkeen 180-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Tarjoile annoksen kera hienonnettua punasipulia, ranskankermaa, seesaminsiemeniä ja vaaleaa keitettyä pitkäjyväistä riisiä.

MTV3 Huomenta Suomen lihamies Akseli Herlevi ottaa tänään aamuun meksikolaissävyjä ja saa vieraakseen keittiömestari Manu Torchion helsinkiläisestä ravintola Patronasta. Viikonloppu vietetään Helsingissä suklaafestivaaleja ja niinpä siipikarja sai rinnalleen suklaakastikkeen ja valmistuu kanaa Mole-kastikkeessa.

Lisää aiheesta:

Merellinen kastikeKevyet kana-salaattiwrapit – helppo jauheliharuoka valmistuu vartissa! Pinaattia jogurtissaThaikanaa kookoskastikkeessaHedelmä-jauhelihatäytteiset cannellonitEntrecôte snacks
KanaaKananmunatonGoGreenVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati