Kanaa ja banaanimuhennosta
Eksoottinen kanaruoka tehdään meillä broilerista, joka valmistetaan ensin ja sitten ryhdytään keittämään banaania.
Neljälle
- 6 keittobanaania
- 1 broileri, noin 1 kg
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 sipuli
- 2 tomaattia
- 2 rkl öljyä
- 1 tl currya
- 2 ½ dl kanalientä
- ½ dl maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa broileri neljään osaan ja poista nahka.
2. Laita jauho lautaselle ja kääntele kanapalat niin, että ne jauhottuvat kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuori ja silppua sipuli ja pilko tomaatit.
4. Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä ja ruskista broileripalat käännelleen, niin että ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Lisää pataan sipulisilppu ja curry ja paista minuutti. Lisää tomaattihake ja kaada päälle kanaliemi. Sulje kansi ja keitä 30-40 minuuttia, kunnes broileri tuntuu kypsältä.
5. Keitä sillä aikaa banaanit. Laita ne kuorineen kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että ne peittyvät. Sulje kansi ja keitä 25-30 minuuttia.
6. Kaada banaaneista vesi, odota kunnes ne ovat jäähtyneet ja kuori sitten. Soseuta banaanit, sekoita joukkoon maito ja voi, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile banaanisose broileripadan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan