Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaa ja banaanimuhennosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Eksoottinen kanaruoka tehdään meillä broilerista, joka valmistetaan ensin ja sitten ryhdytään keittämään banaania.

Neljälle

  • 6 keittobanaania
  • 1 broileri, noin 1 kg
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 2 ½ dl kanalientä
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa broileri neljään osaan ja poista nahka.

2. Laita jauho lautaselle ja kääntele kanapalat niin, että ne jauhottuvat kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuori ja silppua sipuli ja pilko tomaatit.

4. Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä ja ruskista broileripalat käännelleen, niin että ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Lisää pataan sipulisilppu ja curry ja paista minuutti. Lisää tomaattihake ja kaada päälle kanaliemi. Sulje kansi ja keitä 30-40 minuuttia, kunnes broileri tuntuu kypsältä.

5. Keitä sillä aikaa banaanit. Laita ne kuorineen kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että ne peittyvät. Sulje kansi ja keitä 25-30 minuuttia.

6. Kaada banaaneista vesi, odota kunnes ne ovat jäähtyneet ja kuori sitten. Soseuta banaanit, sekoita joukkoon maito ja voi, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile banaanisose broileripadan kanssa.

Lisää aiheesta:

Pekoni-tomaattikeittoKanaa currykastikkeessaVasikkablanquette curryn ja kapristen keraBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataSuurustettu curry-kanakeittoUgandalainen kanaruoka
BroileriPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi