Kana-pekonisandwich ja vesimeloni-fetasalaatti

Kana-pekonisandwich

  • 250 g maustamattomia kanasuikaleita
  • 140 g pekonia
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • n. 3 dl majoneesia
  • n. 2 dl juustoraastetta
  • puolikas pienestä jäävuorisalaattikerästä
  • paahtoleipää
  • voita leipien voiteluun

Vesimeloni-fetasalaatti

  • 1 pieni vesimeloni
  • 200 g fetakuutioita
  • 1-2 kevätsipulia
  • 1 lime
  • muutama mintunlehti
  • (suolaa ja pippuria)

Valmistusohje

Kana-pekonisandwich:

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi, silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Paista pekonia niin kauan, että rasva irtoaa, lisää sipulit ja kanasuikaleet. Paista, kunnes kana on kypsää. Puolita kanapalat paistamisen aikana lastan avulla. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Anna jäähtyä.

Sekoita yhteen ensin majoneesi ja juusto. Lisää silputtu salaatti ja kana-pekoniseos.

Paahda leivät kevyesti ja voitele ne. Lusikoi kana-pekonitäytettä leivälle, ja laita toinen siivu kanneksi. Leikkaa kolmioiksi.

Vesimeloni-fetasalaatti:

Kuutioi vesimeloni, silppua sipuli ja sekoita ne fetajuuston kanssa salaatiksi. Purista päälle limemehua ja koristele mintunlehdillä. Lisää halutessasi ripaukset suolaa ja pippuria.

Reseptit: Erika Björkskog

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!