Mainos
Mainos

Kana-pekonisandwich

  • 250 g maustamattomia kanasuikaleita
  • 140 g pekonia
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • n. 3 dl majoneesia
  • n. 2 dl juustoraastetta
  • puolikas pienestä jäävuorisalaattikerästä
  • paahtoleipää
  • voita leipien voiteluun

Vesimeloni-fetasalaatti

  • 1 pieni vesimeloni
  • 200 g fetakuutioita
  • 1-2 kevätsipulia
  • 1 lime
  • muutama mintunlehti
  • (suolaa ja pippuria)

Valmistusohje

Kana-pekonisandwich:

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi, silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Paista pekonia niin kauan, että rasva irtoaa, lisää sipulit ja kanasuikaleet. Paista, kunnes kana on kypsää. Puolita kanapalat paistamisen aikana lastan avulla. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Anna jäähtyä.

Sekoita yhteen ensin majoneesi ja juusto. Lisää silputtu salaatti ja kana-pekoniseos.

Paahda leivät kevyesti ja voitele ne. Lusikoi kana-pekonitäytettä leivälle, ja laita toinen siivu kanneksi. Leikkaa kolmioiksi.

Vesimeloni-fetasalaatti:

Kuutioi vesimeloni, silppua sipuli ja sekoita ne fetajuuston kanssa salaatiksi. Purista päälle limemehua ja koristele mintunlehdillä. Lisää halutessasi ripaukset suolaa ja pippuria.

Reseptit: Erika Björkskog

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.