Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kana-pekoni-fetapizza

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on italialainen klassikko kreikkalaisin vivahtein.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljään annospizzaan

Taikina

  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ dl haaleaa vettä
  • ¾ tl suola
  • 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 100 g keitettyä tai paistettua kanaa
  • 140 g pekonia (1 pkt)
  • 4 dl juustoraastetta
  • ½ punainen paprika
  • 50 g fetajuustoa
  • ½ punasipuli

Tomaattikastike

  • 4 dl paseerattuja tomaatteja
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 maustemitta sokeria

Valmistusohje

1. Taikina: Liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä, sekoita mukaan jauhot ja suola ja työstä notkeaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Työstä taikinaa hetki ja jaa neljään osaan, kohota vielä 10 minuuttia.

2. Suikaloi pekoni ja laita suikaleet kylmään pannuun. Paista pekonit omassa rasvassaan, valuta talouspaperilla. Suikaloi kana hienoksi. Keitä kokoon tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri miedolla lämmöllä kattilassa.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kaulitse neljä pizzaa leivinpapereille. Levitä tomaattikastike pohjille. Ripottele päälle juustoraaste, kanat, pekoni ja paloiteltu paprika. Kuumenna peltejä uunissa hetki ja vedä sitten pizzat leivinpapereineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Ripottele sipulirenkaita ja murusta fetajuustoa pizzojen päälle, tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Kana-kantarellipizzaPizzakierteetGluteeniton pannupizza salamilla ja jauhelihallaPizza punasipulilla ja pekonillaPizza FrancescanaPizza tuoreiden tomaattien ja herkkusienten kera
PizzaKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)