Kana-pekoni-fetapizza
Tämä on italialainen klassikko kreikkalaisin vivahtein.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljään annospizzaan
Taikina
- 25 g hiivaa
- 1 ½ dl haaleaa vettä
- ¾ tl suola
- 4 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 100 g keitettyä tai paistettua kanaa
- 140 g pekonia (1 pkt)
- 4 dl juustoraastetta
- ½ punainen paprika
- 50 g fetajuustoa
- ½ punasipuli
Tomaattikastike
- 4 dl paseerattuja tomaatteja
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 maustemitta sokeria
Valmistusohje
1. Taikina: Liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä, sekoita mukaan jauhot ja suola ja työstä notkeaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Työstä taikinaa hetki ja jaa neljään osaan, kohota vielä 10 minuuttia.
2. Suikaloi pekoni ja laita suikaleet kylmään pannuun. Paista pekonit omassa rasvassaan, valuta talouspaperilla. Suikaloi kana hienoksi. Keitä kokoon tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri miedolla lämmöllä kattilassa.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kaulitse neljä pizzaa leivinpapereille. Levitä tomaattikastike pohjille. Ripottele päälle juustoraaste, kanat, pekoni ja paloiteltu paprika. Kuumenna peltejä uunissa hetki ja vedä sitten pizzat leivinpapereineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Ripottele sipulirenkaita ja murusta fetajuustoa pizzojen päälle, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa