Kana-kantarellipizza

Tässä tulee pizzaohje, joka on Italian inspiroima: paljon tomaattikastiketta, vähänlaisesti juustoa ja reilut reunat. Täyte on jännä sekoitus mietoa kananlihaa ja maukkaita kantarelleja.

Ainekset

  • Neljälle

Pizzataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 rkl öljyä
  • 7 dl vehnäjauhoa (durum)
  • 1 tl suolaa

Tomaattikastike

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 maustemitta sokeria
  • 1 tl oreganoa

Täyte

  • 2 broilerifileetä
  • 5 dl kantarelleja
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 400 g mozzarellaa
  • muutama oksa tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Taikina: Liuota hiiva ja suola veteen, lisää öljy. Työstä sekaan niin paljon jauhoa, että taikinasta tulee joustavaa. Muotoile taikinasta neljä palloa ja laita ne nousemaan pariksi tunniksi leivinliinan alle.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kaada tomaattimurska kattilaan ja kiehauta, mausta tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla, sokerilla ja yrttimausteilla. Keitä kastiketta kokoon 10 minuuttia sekoitellen. Puhdista sienet ja laita ne kylmälle pannulle, nosta lämpöä kohtalaiseksi ja anna sienten hikoilla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää pannulle voi, nosta lämpöä ja paista sienet kullanruskeiksi. Leikkaa broilerinfileet paksuhkoiksi suikaleiksi, paista ne voissa ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kauli taikinapallot neljäksi lautasen kokoiseksi pizzapohjaksi. Jaa tomaattikastike pohjille, mutta jätä pari senttiä reunasta tyhjäksi. Jaa mozzarella, kanasuikaleet ja sienet pizzojen päälle. Paista pizzoja 7 minuuttia. Riivi basilikanlehdet varsista, leikkaa ne suikaleiksi ja sirottele pizzojen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.