Kamseja herajuustokastikkeella
Perinteistä ruotsalaista Piteån palttua muistuttavat kamsit tehdään jauhoista ja raastetusta perunasta. Kokeile tätä modernia versiota, tarjoile rapean, tuoresuolatun possun tai pekonin sekä kotikaljan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g tuoresuolattua sianlihaa viipaleina
- 150 g heravoita
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 10 raakaa perunaa
- 3 ½ dl ohrajauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl suolaa
Tarjoiluun
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat. Sekoita ne jauhojen kera kiinteäksi taikinaksi. Keitä 2 litraa vettä ja 1 rkl suolaa 5 litran kattilassa. Muotoile taikinasta palloja ja laita ne veteen, muutama kerrallaan. Taikinasta riittää 12 palloon. Keitä kamseja 55 minuuttia.
2. Kuumenna paistinpannu ja paista lihaviipaleet rapeiksi. Valuta viipaleista ylimääräinen rasva talouspaperilla. Säästä pannulle jäänyt rasva.
3. Lisää heravoi pannurasvan seuraksi ja sekoita huolellisesti. Lisää kerma ja maito, kuumenna kiehuvaksi. Anna porista minuutti ja kaada kastikekulhoon. Tarjoile kamsit, liha ja kastike puolukkasurvoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan