Kalmareita, putkipastaa ja kastiketta
David on oppinut tämän reseptin pienessä Furoren kylässä asuvalta kalastajalta, Pietrolta. Salaatti on murea ja mehukas.
4 hengelle
- 250g mustekalaa, pestynä, paloiksi leikattuna (voidaan korvata kalmarilla)
- 350g pikkuputkipastaa (tubetti)
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 pieni punainen sipuli, hyvin pilkottuna
- 1 chilipippuri
- 1/2 valkosipulinkynsi, hyvin pilkottuna
- pieni nippu persiljaa, hyvin
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
Tee näin
Valmistusohje
- Lämmitä isossa kattilassa neitsytoliiviöljyä. Lisää mustekala ja kuumenna keskilämmöllä muutama minuutti. Sekoita koko ajan, jotta kala ei tarttuisi pohjaan.
- Lisää punasipulit ja chilipippurit ja anna paistua toisen minuutin ajan.
- Purista kirsikkatomaatit käsin, poista siemenet ja lisää joukkoon. Vihje: Välttääksesi tomaatinsiemensotkua purista kirsikkatomaatit veteen upotettuina.
- Mausta suolalla.
- Alenna lämpöä ja keitä 2-3 minuuttia kannen alla.
- Keitä pasta samaan aikaan kiehuvassa, suolatussa vedessä 8 minuutin ajan al dente -tilaan asti. Huuhdo ja säästä vähän keitinvettä.
- Lisää pasta ja keitinvesi isoon pataan ja keitä muutaman minuutin ajan. Anna ainesten tutustua toisiinsa.
- Lisää viimeiseksi persilja ja hyvin pilkottu valkosipuli maksimoidaksesi makujen herkkyyden. Sekoita hyvin ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa