Kalmareita, putkipastaa ja kastiketta

David on oppinut tämän reseptin pienessä Furoren kylässä asuvalta kalastajalta, Pietrolta. Salaatti on murea ja mehukas.

4 hengelle

  • 250g mustekalaa, pestynä, paloiksi leikattuna (voidaan korvata kalmarilla)
  • 350g pikkuputkipastaa (tubetti)
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 pieni punainen sipuli, hyvin pilkottuna
  • 1 chilipippuri
  • 1/2 valkosipulinkynsi, hyvin pilkottuna
  • pieni nippu persiljaa, hyvin
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä

Tee näin

    Valmistusohje

    - Lämmitä isossa kattilassa neitsytoliiviöljyä. Lisää mustekala ja kuumenna keskilämmöllä muutama minuutti. Sekoita koko ajan, jotta kala ei tarttuisi pohjaan.

    - Lisää punasipulit ja chilipippurit ja anna paistua toisen minuutin ajan.

    - Purista kirsikkatomaatit käsin, poista siemenet ja lisää joukkoon. Vihje: Välttääksesi tomaatinsiemensotkua purista kirsikkatomaatit veteen upotettuina.

    - Mausta suolalla.

    - Alenna lämpöä ja keitä 2-3 minuuttia kannen alla.

    - Keitä pasta samaan aikaan kiehuvassa, suolatussa vedessä 8 minuutin ajan al dente -tilaan asti. Huuhdo ja säästä vähän keitinvettä.

    - Lisää pasta ja keitinvesi isoon pataan ja keitä muutaman minuutin ajan. Anna ainesten tutustua toisiinsa.

    - Lisää viimeiseksi persilja ja hyvin pilkottu valkosipuli maksimoidaksesi makujen herkkyyden. Sekoita hyvin ja tarjoile heti.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.