Kalkkunapaistia sienten kera
Käytä luutonta kalkkunanlihaa esimerkiksi rintaa tai koipea. Tämän ruokalajin voit hyvin valmistaa myös kanasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 800 g kalkkunanlihaa
- paprikajauhetta
- 2 tl soijaa
- 3 rkl voita
- 2 tl kuivattua rakuunaa
Muhennos
- 500 g herkkusieniä, viipaloituna
- 3 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- soijaa
- 1 rkl sherryä
- suolaa ja mustapippuria
- 6 krustadia
Lisukkeeksi
- voissa paistettua kurkkua
- mustaherukkahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihat joka puolelta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla, laita uunivuokaan. Sekoita voi ja soija ja penslaa lihat, ripottele päälle rakuunaa. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti.
2. Paista sieniä voissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Ripottele päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Lisää sherry. Hauduta n. 30 minuuttia.
3. Tarjoile muhennos krustadeista kalkkunanlihan kera, lisukkeeksi voissa paistettua kurkkua ja mustaherukoita tai mustaherukkahyytelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan