Kalkkunapaistia sienten kera

Käytä luutonta kalkkunanlihaa esimerkiksi rintaa tai koipea. Tämän ruokalajin voit hyvin valmistaa myös kanasta.

Kuudelle

  • 800 g kalkkunanlihaa
  • paprikajauhetta
  • 2 tl soijaa
  • 3 rkl voita
  • 2 tl kuivattua rakuunaa

Muhennos

  • 500 g herkkusieniä, viipaloituna
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • soijaa
  • 1 rkl sherryä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 6 krustadia

Lisukkeeksi

  • voissa paistettua kurkkua
  • mustaherukkahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihat joka puolelta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla, laita uunivuokaan. Sekoita voi ja soija ja penslaa lihat, ripottele päälle rakuunaa. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti.

2. Paista sieniä voissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Ripottele päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Lisää sherry. Hauduta n. 30 minuuttia.

3. Tarjoile muhennos krustadeista kalkkunanlihan kera, lisukkeeksi voissa paistettua kurkkua ja mustaherukoita tai mustaherukkahyytelöä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!