Kalkkunanfilee sinappikastikkeessa

Nopea ja helppo kutsuruoka, jossa on makua. Näe hieman enemmän vaivaa herkullisten lisäkkeiden kanssa.

Neljälle

  • 500 g kalkkunanfileetä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 5 dl kanalientä
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 tl vaaleaa dijon-sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuutioi kalkkunanliha. Paista kuutiot voissa paistinpannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2. Sulata voi kasarissa. Sekoita joukkoon jauho ja kaada samalla vatkaten kanaliemi mukaan. Lisää kerma ja sinappi. Anna kiehua hiljaa poreillen 5 minuuttia.

3. Nosta kalkkunanpalat kastikkeeseen, purista joukkoon valkosipulinkynnet ja anna lihan lämmetä. Tarjoile riisin, nuudeleitten tai perunoiden sekä keitettyjen vihannesten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.