Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalkkunakroketit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 annosta

Kroketit

  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 dl keitettyä tai paistettua kalkkunaa
  • 2 rkl paistettuja sieniä
  • 2 munakeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria
  • voisulaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja

Kastike

  • 300 g sieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl portviiniä
  • öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • keitettyä perunaa
  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Paista sienet. Kuumenna kaksi desiä kermaa kattilassa. Kuullota suurukseksi voita ja jauhoja toisessa kattilassa. Nosta suurus pois liedeltä ja lisää lämmin kerma joukkoon. Keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan. Seos saa olla melko paksua. Jauha liha hienoksi tehosekoittimessa. Hienonna paistetut sienet. Sekoita liha, sienihakkelus ja jauho-kermaseos keskenään. Sekoita joukkoon keltuaiset, suola ja pippuri ja kaada sitten taikina voideltuun vuokaan. Voitele pinta voisulalla. Anna jäähtyä.

2. Jaa kiinteytynyt massa paloiksi ja muotoile niistä pitkänomaisia kroketteja. Pyöräytä niitä ensin jauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja viimeksi korppujauhoissa. Anna vetäytyä viileässä yön yli. Friteeraa kroketteja kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita.

3. Kastike: Puhdista ja hienonna tuoreet sienet. Paista voissa kullankeltaisiksi. Ripottele päälle jauhoja, sekoita, kaada joukkoon kerma ja keitä hiljalleen viisi minuuttia. Mausta portviinillä, suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Broileria ja tuoreita herkkusieniäLohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraSillipihvit korinttikastikkeessaJuustolettuja ja kantarellivaahtoaHovimestarin moussakaLohikvenellit valkoviinikastikkeessa
KalkkunaaSienisatoPääruoatLiharuoka

Yleiskone on suureksi avuksi lihan jauhamisessa. Kroketit saavat levätä viileässä yön yli. Ruoan teko kannattaa siis aloittaa jo edellisenä päivänä. Parhaan lopputuloksen saat tuoreilla sienillä, mutta tarvittaessa myös säilötyt sienet käyvät mainiosti.

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa
  • 26.04.202408:45
    Välipalat

    Nopeat kalkkunawrapit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Täytetyt kalkkunakääröt

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tuliset kalkkunatikut

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Täytetty kalkkuna