Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät
Savustettu kalkkunanrinta on mehukas ja makoisa leivänpäällinen. Kun kalkkunaleikkeleeseen lisäät vielä waldorfsalaatin, saatkin jo kokonaisen aterian. Aidossa waldorfissa kuuluu olla juuriselleriä, mutta varsiselleri on rapeampaa.
Neljälle
- 8 viipaletta grahamleipää
- 400 g savukalkkunaa viipaleina
Waldorfsalaatti
- ½ dl kermaviiliä
- 2 rkl majoneesia
- 1 sellerinvarsi
- ½ omena
- ½ dl saksanpähkinöitä
- ½ dl suikaloitua jäävuorisalaattia
Valmistusohje
1. Walldorsalaatti: Sekoita keskenään kermaviili ja majoneesi. Kuori ja suikaloi omena sekä sellerinvarsi ja sekoita majoneesiseokseen. Suikaloi jäävuorisalaatti, rouhi pähkinät ja sekoita nekin salaattiin.
2. Paahda leipäsiivut. Jaa kalkkunaviipaleet neljälle leivälle. Lusikoi päälle salaattia ja paina kevyesti päälle toiset leipäviipaleet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan