Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät
Savustettu kalkkunanrinta on mehukas ja makoisa leivänpäällinen. Kun kalkkunaleikkeleeseen lisäät vielä waldorfsalaatin, saatkin jo kokonaisen aterian. Aidossa waldorfissa kuuluu olla juuriselleriä, mutta varsiselleri on rapeampaa.
Neljälle
- 8 viipaletta grahamleipää
- 400 g savukalkkunaa viipaleina
Waldorfsalaatti
- ½ dl kermaviiliä
- 2 rkl majoneesia
- 1 sellerinvarsi
- ½ omena
- ½ dl saksanpähkinöitä
- ½ dl suikaloitua jäävuorisalaattia
Valmistusohje
1. Walldorsalaatti: Sekoita keskenään kermaviili ja majoneesi. Kuori ja suikaloi omena sekä sellerinvarsi ja sekoita majoneesiseokseen. Suikaloi jäävuorisalaatti, rouhi pähkinät ja sekoita nekin salaattiin.
2. Paahda leipäsiivut. Jaa kalkkunaviipaleet neljälle leivälle. Lusikoi päälle salaattia ja paina kevyesti päälle toiset leipäviipaleet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!